Don Cheadle voorlopig niet meer aan de bak als regisseur

Don Cheadle voorlopig niet meer aan de bak als regisseur

Zijn regiedebuut 'Miles Ahead' was een groot risico om te maken.

Acteurs die voor de verandering achter de camera plaats nemen: het gebeurt wel vaker. Het uitvoeren van de taken van een regisseur is daarentegen een ander verhaal. Sommige acteurs/actrices noemen de regiestoel ook wel een tweede thuis, zo heeft Clint Eastwood op 85-jarige leeftijd meer dan dertig films gemaakt, voor anderen valt het vak iets tegen. Dat vertelde Don Cheadle tegenover Page Six inzake zijn regiedebuut, de autobiografische film Miles Ahead over jazzmuzikant Miles Davis.

Naast regisseren fungeerde Cheadle (51 jaar) ook als scenarioschrijver en hoofdrolspeler. Een hele klus dus: "Het was heel erg lastig en heel erg moeilijk, en ik weet niet of ik het ooit weer zal doen. Niet op deze manier in ieder geval, een samengeperst tijdschema en een beperkt budget. Het is zwaar om controle over de kwaliteit te hebben, en zeer risicovol. Je riskeert dat je dingen mist, ik ben er zeker van dat ik dat gedaan heb."

Miles Ahead is vernoemd naar het gelijknamige album van Davis uit 1957. Naast Cheadle zien we ook Ewan McGregor en Michael Stuhlbarg in de drama/muziekfilm. Deze zal vanaf 1 april in de VS te zien zijn, een Nederlandse releasedatum lijkt nog onbekend. Bekijk hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair