Blu-Ray Review: Freaks of Nature

Prima 'Premiere at Home'-uitgave van deze vampier/zombie/mens-komedie.


Regie: Robbie Pickering | Cast: Nicholas Braun (Dag), Mackenzie Davis (Petra), Josh Fadem (Ned), Denis Leary (Rick Wilson), Ed Westwick (Milan Pinache), Vanessa Hudgens (Lorelei), Bob Odenkirk (Shooter Parker) e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: geen

De afgelopen periode geeft Sony Pictures Home Entertainment een reeks films uit onder het label 'Premiere at Home', allemaal titels die niet in de (Nederlandse) bioscoop hebben gedraaid. Eén van deze titels is Freaks of Nature, een komedie over een samenleving waarin vampieren, zombies en mensen hun eigen plaats kennen, totdat... Een mooi uitgangspunt!

Grappig detail is dat de film oorspronkelijk geregisseerd zou gaan worden door acteur Jonah Hill (The Wolf of Wall Street, Moneyball). Dit ging echter niet door. De film was ook gepland voor een grote(re) Amerikaanse bioscooprelease, maar ook dit werd geen werkelijkheid en een kleinschalige bioscoopvertoning bleek het eindresultaat. De ontvangst was erg wisselend, met aan beide kant uitschieters. Onlangs verscheen de film op Blu-ray.

Synopsis

In Dillford was drie dagen geleden alles nog normaal en rustig: de vampieren stonden bovenaan de sociale orde, de zombies onderaan en de mensen konden zich redden in het midden. Maar deze delicate balans werd grof verstoord toen de alien apocalyps in Dillford arriveerde en een einde maakte aan de harmonie. Nu staan de mensen tegenover de vampieren en de vampieren tegenover de zombies in een niets ontziende bloed zuigende, hersen verzwelgende, vampier doorstekende, dodelijke strijd – en ze zijn allemaal op de vlucht voor de aliens. Het is aan drie tieners – een mens, een vampier en een zombie – om samen uit te dokteren hoe ze van de buitenaardse bezoekers afkomen en de vrede kunnen herstellen in dit "normale" stadje.



Waardering

Op Rotten Tomatoes komt Freaks of Nature niet verder dan een "rotten" 47 procent, overigens op basis van de 'audience score'. De IMDb noteert een 5,8 na ruim drieduizend stemmen. Een bezoeker van FilmTotaal beoordeelt de horrorkomedie met een 8,0 (Stem zelf). Zoals aangegeven heeft de film niet in de Nederlandse bioscopen gedraaid, waardoor er ook geen FT-recensie is verschenen.

Box Office

Het productiebudget van Freaks of Nature is niet bekend. In het eerste Noord-Amerikaanse weekend draaide de film in 107 theaters en haalde daar slechts $42.713 op. Niet veel later werd de film teruggetrokken. Buiten de States heeft de film waarschijnlijk niet of nauwelijks op het grote scherm gedraaid.

[/url]
Film: Freaks of Nature | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Alternatief begin | Bloopers | Verwijderde scenes | EAN: 8712609608656 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Ent.

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Freaks of Nature zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de fraaie, iets aangepaste [url=http://cdn.filmtotaal.nl/images/newscontent/9766017.jpg]filmposter
. Op de hoes zit het 'Premiere at home'-stickertje, de reeks uitgaven van films die niet in de bioscoop zijn verschenen.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave is zeer zeker netjes. De kleuren zijn sterk en lijken iets aangezet, maar ogen doorgaans natuurlijk. Wat opvalt is dat bijvoorbeeld het zonlicht nogal reflecteert, wat lijkt op een soort overbelichting. De scherpte is opvallend sterk en er zijn geen zaken waarneembaar die er niet zouden moeten zijn. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD track. Al met al een prima uitgave, van een kleine vermakelijke productie.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal is niet zo schokkend in hoeveelheid, al is het leuk dat er een alternatieve opening te vinden is. Het is een inleiding in de vorm van een visuele beschrijving van de verdeling tussen mens, vampier en zombie. Ook is er een gag reel te bekijken en twee korte verwijderde scènes.

Leuk concept, vermakelijke uitwerking; op een nette Blu-ray uitgave

Met een leuk gegeven, vermakelijke (bij)rollen en een aantal aardige scènes is Freaks of Nature niet meer dan een prima tussendoortje. Dat de film een dergelijke Blu-Ray uitgave krijgt, valt Sony Pictures te prijzen. Het beeld en geluid zijn doorgaans van een prima niveau en er is zelfs wat bonusmateriaal te raadplegen. Hieronder de openingsscène van de film:



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair