Moeizame start voor horrorfilm 'Jeepers Creepers 3'

Moeizame start voor horrorfilm 'Jeepers Creepers 3'

Regisseur Victor Salva stuit op problemen met de casting wegens seksueel verleden met kinderen.

Ondanks dat de Jeepers Creepers-films niet al te royaal ontvangen zijn door de critici en het publiek, zijn er toch nog liefhebbers die naar een derde deel uitkijken. Vorig jaar in september kwam het nieuws uit dat Victor Salva, die beide titels schreef en regisseerde, zijn taken opnieuw zou uitvoeren. De opnames zouden zelfs volgende maand van start gaan, maar het oogt er naar uit dat dit uitgesteld zal worden. Een castingbericht op de website van Breakdown Services heeft namelijk de verkeerde mensen aangetrokken.

Het gaat om een vakbond in het Canadese Brits-Columbia, waar Salva de camera's aan wil gaan zetten. Zij hebben Breakdown Services, en talentmanagers die het bericht zullen zien, erop aangewezen dat Salva een verleden heeft met kindermisbruik, waarvoor hij tevens 15 maanden in de gevangenis heeft doorgebracht.

Tijdens de opnames van zijn tweede speelfilm, Clownhouse, speelden er seksuele handelingen af tussen de regisseur (destijds 30 jaar) en de 12-jarige hoofdrolspeler Nathan Forrest Winters. Salva was oorspronkelijk veroordeeld tot een straf van 3 jaar wegens seksueel wangedrag met een minderjarige en het bezitten van kinderporno. Dit vond allemaal plaats in 1988, later pleitte de regisseur schuldig te zijn aan orale seks met een persoon onder de 14 jaar.

Inmiddels heeft Breakdown Services het castingbericht van hun website verwijderd, ook melden ze berichten rondom Jeepers Creepers 3 niet meer te zullen plaatsen. Het castingbericht is tevens een ironische: de makers zijn op zoek naar een 18-jarige actrice die ene Addison moet belichamen. Zij is een meisje dat op 13-jarige leeftijd bij haar grootmoeder ging wonen, omdat haar stiefvader interesse in haar begon te tonen.



NieuwsFilm

meest populair