Algemeen

Moeizame start voor horrorfilm 'Jeepers Creepers 3'

Regisseur Victor Salva stuit op problemen met de casting wegens seksueel verleden met kinderen.

door Rik Timmer om 10:35 in Algemeen
Ondanks dat de Jeepers Creepers-films niet al te royaal ontvangen zijn door de critici en het publiek, zijn er toch nog liefhebbers die naar een derde deel uitkijken. Vorig jaar in september kwam het nieuws uit dat Victor Salva, die beide titels schreef en regisseerde, zijn taken opnieuw zou uitvoeren. De opnames zouden zelfs volgende maand van start gaan, maar het oogt er naar uit dat dit uitgesteld zal worden. Een castingbericht op de website van Breakdown Services heeft namelijk de verkeerde mensen aangetrokken.

Het gaat om een vakbond in het Canadese Brits-Columbia, waar Salva de camera's aan wil gaan zetten. Zij hebben Breakdown Services, en talentmanagers die het bericht zullen zien, erop aangewezen dat Salva een verleden heeft met kindermisbruik, waarvoor hij tevens 15 maanden in de gevangenis heeft doorgebracht.

Tijdens de opnames van zijn tweede speelfilm, Clownhouse, speelden er seksuele handelingen af tussen de regisseur (destijds 30 jaar) en de 12-jarige hoofdrolspeler Nathan Forrest Winters. Salva was oorspronkelijk veroordeeld tot een straf van 3 jaar wegens seksueel wangedrag met een minderjarige en het bezitten van kinderporno. Dit vond allemaal plaats in 1988, later pleitte de regisseur schuldig te zijn aan orale seks met een persoon onder de 14 jaar.

Inmiddels heeft Breakdown Services het castingbericht van hun website verwijderd, ook melden ze berichten rondom Jeepers Creepers 3 niet meer te zullen plaatsen. Het castingbericht is tevens een ironische: de makers zijn op zoek naar een 18-jarige actrice die ene Addison moet belichamen. Zij is een meisje dat op 13-jarige leeftijd bij haar grootmoeder ging wonen, omdat haar stiefvader interesse in haar begon te tonen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bioshock300

Avatar

Tering maak eens wat tempo met die films!
Wacht al jaren op een nieuwe vervolg, net als hellraiser, avatar etc. Als dat nog jaren moet gaan duren wie wil dat dan nog zien!

Ed Crane

Avatar

Mja, "een ironische"... eerder een 'obscene', want met zijn verleden krijgen zijn films een perverse ondertoon die niet toevallig is. Beter geen geld steken in de perverse seksuele fantasieën van zo'n persoon.

Serafijn

Avatar

Ed Crane "Mja, "een ironische"... eerder een 'obscene', want met zijn verleden krijgen zijn films een perverse ondertoon die niet toevallig is. Beter geen geld steken in de perverse seksuele fantasieën van zo'n persoon."
Mja, sommige scenes van Jeepers Creepers 1 waren idd al een beetje seksueel getint. Zet het toch in een net iets ander daglicht.

Decepticon

Avatar

bioshock300 "Tering maak eens wat tempo met die films!
Wacht al jaren op een nieuwe vervolg, net als hellraiser, avatar etc. Als dat nog jaren moet gaan duren wie wil dat dan nog zien!"
Jij toch, als ik jouw reactie lees? ;)

Ik wil ook graag wel een Jeepers Creepers 3 zien, ik vind de eerste 2 films altijd nog erg vermakelijke horrorfilms.
Zal mij een worst wezen wat de regisseur heeft uitgespookt. Zoek anders maar een andere regisseur, als de filmstudio en producent deze graag gemaakt willen zien, daar zijn ze deze Salva toch niet persé voor nodig.

Frietgezicht

Avatar

Zie graag een Jeepers Creepers 3. Deel 1 en 2 zijn leuke filmpjes. Als hij een sterk 3e deel kan maken graag en daarna kapot knuppelen.

NieuwsFilm

meest populair