De Niro trekt anti-vaccinatie film terug van Tribeca

'Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe' is geregisseerd door Andrew Wakefield.

Robert De Niro heeft de controversiële anti-vaccinatie film 'Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe' teruggetrokken van het Tribeca Film Festival.

Als vader van een kind met autisme en co-founder van het Tribeca Film Festival, verdedigde De Niro eerst de beslissing om Vaxxed te tonen, ondanks de verontwaardiging van doktoren en onderzoekers. "We denken dat het van belang is om alle kwesties rondom de oorzaak van autisme openlijk te bespreken en onderzoeken," liet de acteur weten. Maar De Niro heeft nu bekend gemaakt de film terug te trekken, omdat het "niet bijdraagt aan de discussie waar hij op had gehoopt".

Diverse onderzoeken, waarbij meer dan een miljoen kinderen bij betrokken zijn, hebben geen bewijs gevonden dat er een link bestaat tussen vaccinaties in de kindertijd en autisme. Maar een kleine groep activisten gelooft dat de vaccinaties schadelijk zijn voor kinderen.

Afgelopen zaterdag legde De Niro in een verklaring zijn nieuwe beslissing uit. "Mijn bedoeling met het tonen van deze film was om een onderwerp ter discussie te brengen over een erg persoonlijk onderwerp voor mij en mijn familie. Maar na overleg met het team van het Tribeca Film Festival en andere betrokkenen, geloven wij nu niet dat de documentaire bijdraagt aan de discussie die ik voor ogen had. Het filmfestival probeert controverse niet te voorkomen. We zijn echter bezorgd over bepaalde onderdelen in de film, waardoor we hebben besloten om de film uit het schema te verwijderen."

Bekijk hieronder de trailer van Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe:


'Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe' is geregisseerd door Andrew Wakefield, een voormalig dokter die nu documentaires maakt. Wakefield gelooft heilig in de link tussen vaccinaties en autisme en publiceerde daar als arts artikelen over, die later door medische vakbladen weer werden teruggetrokken. Meerdere documentairemakers schreven naar aanleiding van de aangekondigde screening van Vaxxed een open brief aan het festival, waarin ze Wakefield een "gevaarlijke anti-vaccinatie kwakzalver" noemen.

NieuwsFilm

meest populair