'The Wall': Doug Liman toont interesse in psychologische oorlogsthriller

'The Wall': Doug Liman toont interesse in psychologische oorlogsthriller

Black List-scenario uit 2014 over twee scherpschutters in Irak, vrienden zijn het absoluut niet.

Omdat de productie van X-Man Gambit wankelend verloopt, heeft regisseur Doug Liman zichzelf beschikbaar gesteld om voor Amazon Studios een oorlogsthriller te regisseren, genaamd The Wall. Momenteel voert de beste man gesprekken met hen om de regie op zich te nemen. Gambit zou begin dit jaar met de opnames starten, maar omdat men nog steeds met het script stoeit zal de superheldenfilm later dit jaar beginnen met de productie. Volgens Liman zou hij The Wall eind deze lente, begin aankomende zomer kunnen filmen.

The Wall is geschreven door Dwain Worrell. Het scenario behaalde de Black List van 2014 met beste ongeproduceerde scripts. De titel, die omschreven wordt als een psychologische thriller, eindigde op nummer vijf. We gaan zeven jaar terug in de tijd, de oorlog in Irak is voorbij. Althans, nog niet alle Amerikanen zijn vertrokken, waaronder scherpschutter Locke en zijn spotter Hobbs.

Het duo is naar een nieuwe bouwzone gestuurd waar de Verenigde Staten een school probeert op te bouwen. Aangekomen stuiten ze op tientallen dode arbeiders, allen neergeschoten door een andere sluipschutter. Het enige dat van de constructie overeind staat is een metselwerkje van 5 bij 2 meter. Wanneer Hobbs de doden onderzoekt wordt hij getroffen door een vijandig schot. Locke probeert zijn maat te redden, maar moet achter het kleine muurtje schuilen.

Dan begint het kat en muisspel: Locke wordt via de radio door de vijand aangesproken. Een Irakees met een grootse reputatie, één die de naam Ghost draagt. Om levend uit de benaderde situatie te komen zal Locke zijn tegenstander moeten doden.

Het project speelt zich voornamelijk op één locatie af, wat vermoedelijk een makkelijke zet voor Liman is, die daarna verder wil gaan met Gambit. Channing Tatum zal nog steeds de mutant uit New Orleans spelen die voorwerpen (waaronder speelkaarten) oplaadt met potentiële energie. Of actrice Léa Seydoux van de partij is blijft een vraag. Zij werd aan de cast toegevoegd toen Rupert Wyatt nog in beeld was.



NieuwsFilm

meest populair