William Shatner aangeklaagd door vermeende zoon

William Shatner aangeklaagd door vermeende zoon

Peter Shatner eist $170 miljoen van zijn "biologische vader".

William Shatner is aangeklaagd voor $170 miljoen (ruim €150 miljoen) door een man die zegt de lang verloren zoon van de bekende Star Trek-acteur te zijn.

Naast de eis van het nogal grote geldbedrag wil Peter Sloan, die nu door het leven gaat als Peter Shatner, dat de 85-jarige William Shatner meewerkt aan een DNA-onderzoek om te bewijzen dat hij zijn biologische vader is.

De 59-jarige Sloan sprak met ET Online en claimde dat zijn biologische moeder de Canadese actrice Kathy McNeil is. Zij zou hem hebben verteld dat ze een affaire met Shatner heeft gehad, welk resulteerde in een zwangerschap. Daarnaast beweert Sloan dat McNeil hem op 5-jarige leeftijd heeft afgestaan ter adoptie.

"De afgelopen jaren heb ik veel onderzoek gedaan en alles lijkt nu op zijn plaats te zijn gevallen," aldus Peter Sloan. Hij ontmoette Shatner voor het eerst in 1984 en beweert dat hij aanvankelijk toegaf zijn vader te zijn. "Ik kwam naar Californië om hem te ontmoeten in zijn trailer, terwijl hij bezig was met het filmen van 'T.J. Hooker'. Ik heb hem toen mijn verhaal verteld," claimt Sloan. Hij vroeg toen, 'Wat is het dat je wil?', waarop ik toen zei, 'Alles wat ik wil is mijn vader in mijn armen houden'. Hij begon te huilen, ik begon te huilen. Hij tilde mij op en hield mij in zijn armen." Echter kreeg Peter Sloan een week later, via de woordvoerder van de acteur, het bericht dat William Shatner het vaderschap ontkende.

Peter wilde het daar niet bij laten zitten en begon jaren later, in 2011, een radioshow onder de naam Peter Shatner. Door deze actie kreeg hij binnen een korte tijd een brief van William Shatner's advocaat, Erik Hyman, waarin het vaderschap opnieuw werd ontkend. In de brief stond het volgende:
"Opnieuw heb ik een gesprek gehad met Bill [Shatner], die weer aan mij liet weten niet je vader te zijn. De afgelopen jaren zijn er al meerdere personen geweest die claimen kinderen of familieleden van hem te zijn. Hij is een 80-jarige man, die het erg druk heeft, en hij is niet geïnteresseerd in het voeren van deze discussie met jou of andere individuen."

Even geleden is Peter Sloan ook zijn eigen website gestart, PeterShatner.com, waar hij tot in de details de zoektocht naar zijn vader uitlegt. Ook zijn op de website twee foto's van hem en William Shatner te zien, die zijn gemaakt tijdens een meet-and-greet event in 2011. Sloan beschrijft de meeting als "emotioneel".

Inmiddels ontkent de 85-jarige acteur ook tegenover New York Post de vader van Peter te zijn. "Meneer Shatner heeft drie mooie dochters, maar geen zonen", aldus een woordvoerder.




NieuwsFilm

meest populair