Sofia Coppola remaket 'The Beguiled' met Nicole Kidman & Kirsten Dunst

Sofia Coppola remaket 'The Beguiled' met Nicole Kidman & Kirsten Dunst

Drama uit 1971 van Don Siegel met in de hoofdrol Clint Eastwood.

The Bling Ring-regisseuse Sofia Coppola gaat zich op de remake van The Beguiled storten, dat meldt The Tracking Board. Ook zijn er meteen drie actrices aan de cast toegevoegd die een samenwerking met Coppola wel zien zitten: Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning. Het bovengenoemde drama komt uit 1971. De film, gemaakt door Don Siegel met in de hoofdrol Clint Eastwood, is gebaseerd op het boek A Painted Devil van auteur Thomas P. Cullinan.

Het verhaal vindt plaats rond het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog in het jaar 1865. Soldaat John 'McBee' McBurney (Eastwood) raakt ernstig gewond en de 12-jarige Amy, die op een kostschool voor meisjes zit in Louisiana, redt hem van de dood. In het begin reageren de vrouwelijke personeelsleden enigszins angstig, maar wanneer McBurney herstelt begint hij de dames te charmeren. Jaloezie en bedrog overheerst spoedig in de school, iets wat de leraressen absoluut niet kunnen waarderen.

Volgens de website speelt Fanning een leerlinge, Kidman de directrice en Dunst een docente. De mannelijke hoofdrol is nog niet ingevuld, producenten zouden op zoek zijn naar iemand als Chris Pratt. Coppola zal aan de film werken middels haar American Zoetrope, Focus Features (Kill the Messenger) brengt de remake uit.

NieuwsFilm

meest populair