Meryl Streep ontkent geslagen te zijn door Dustin Hoffman

Meryl Streep ontkent geslagen te zijn door Dustin Hoffman

Volgens auteur Michael Schulman waren de opnames van 'Kramer vs. Kramer' (1979) heftig.

Sinds een dag of twee terug wordt Dustin Hoffman zwart gemaakt. De 78-jarige Amerikaan zou tijdens het filmen van Kramer vs. Kramer zijn tegenspeelster Meryl Streep in 't gezicht hebben geslagen en getracht haar aan 't huilen te maken door over haar overleden vriend te praten. Een amusant verhaal is iets anders, maar een woordvoerder van Streep (66 jaar) heeft het verhaal min of meer ontkent.

Het vertelsel is de wereld ingebracht d.m.v. Streep's aankomende biografie Her Again: Becoming Meryl Streep. Deze is geschreven door Michael Schulman en zou dus onjuiste feiten bevatten. De woordvoerder: "Mevr. Streep heeft geen commentaar op het boek. Het boek was niet geautoriseerd. Ze heeft er niets aan bijgedragen, laat staan het gelezen."

Het drama Kramer vs. Kramer, geregisseerd en geschreven door Robert Benton, kwam in 1979 uit. De film wist maar liefst 5 gouden beeldjes binnen te slepen, namelijk Oscars voor Beste acteur, Beste vrouwelijke bijrol, Beste regisseur, Beste film en Beste scenario. In Her Again staat beschreven hoe Hoffman zijn collega probeerde te choqueren, om de juiste emoties naar boven te brengen.

Eerst kwam de klap op haar wang, wat een rode veeg achterliet. Daarna besloot Hoffman volgens Schulman ook de gevoelens van Streep te krenken door over acteur John Cazale te praten. Dat was de vriend van Streep destijds, maar helaas gediagnosticeerd met longkanker en later eraan overleden.



NieuwsFilm

meest populair