Algemeen

Ewan McGregor wil meer 'Star Wars' maken

Maar niet als Force Ghost.

door Jim Pedd om 18:52 in Algemeen
Ewan McGregor mocht in 1999 met Star Wars: Episode I – The Phantom Menace het stokje van legendarisch acteur Alec Guinness als Obi-Wan Kenobi overnemen. In een interview met Collider werd hem gevraagd of hij nog eens terug zou willen keren voor de rol. Dat blijkt zo te zijn.

”Ik zou er graag nog een willen maken. Ik denk dat er tussen Episode III en Episode IV nog genoeg verhaal is. Ik denk dat daar de Obi-Wan Kenobi film zit, als er eentje komt. Eentje die een brug vormt tussen mijn Obi-Wan Kenobi en die van Alex, want hij heeft wel twintig of dertig jaar in de woestijn gezeten,” vertelde McGregor.

Hij mocht niet ingaan op de vraag of hij al gesprekken had gehad met Kathleen Kennedy. ”Ik weet niet of ik daar op in mag gaan, maar ik heb er echt interesse in. Het zou geweldig zijn. Misschien zelfs een trilogie!” Tot slot vertelde hij over eerdere geruchten het niet logisch te vinden om als Force Ghost in de franchise te verschijnen.

”Voor zover ik weet, zou ik nu Alec Guinness zijn, dus ik weet niet hoe het zou moeten werken. Ik weet het niet en heb er nog met niemand over gesproken. Om Obi-Wan Kenobi opnieuw te spelen zou geweldig zijn, maar dan in een van de spin-off films.” Gelijk heeft de acteur natuurlijk op dit gebied: Guinness was vanaf A New Hope in de franchise te zien, en verscheen zelfs als Force Ghost. Het zou dus vreemd zijn als ineens McGregor te zien is in films die zich chronologisch ná A New Hope afspelen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Zie hem graag terugkeren als Obi-Wan Kenobi in toekomstige films. Maar ze moeten bij Disney eerst maar eens over hun prequelfobie zien heen te komen.

KeesjeNL

Avatar

1 April-grap?

michaelbay

Avatar

Nee dit is geen grap, hij heeft het al vaker aangegeven en ik zou het zelf ook wel graag zien gebeuren. ik miste de lightsaber gevechten uit de prequels heel erg in deel 7.

ik zou zo graag een star wars film zien met daarin een gevecht tussen 2 gasten die echt met een lightsaber om kunnen gaan, een soort obi wan darth maul achtig gevecht.

dat is ook de reden dat ik het zo jammer vind dat ze deze richting op zijn gegaan met deel 7. ik had echt gehoopt op een nieuwe lading sith en jedi knights

23VDV23

Avatar

michaelbay "nee dit is geen grap, hij heeft het al vaker aangegeven en ik zou het zelf ook wel graag zien gebeuren. ik miste de lightsaber gevechten uit de prequels heel erg in deel 7.

ik zou zo graag een star wars film zien met daarin een gevecht tussen 2 gasten die echt met een lightsaber om kunnen gaan, een soort obi wan darth maul achtig gevecht.

dat is ook de reden dat ik het zo jammer vind dat ze deze richting op zijn gegaan met deel 7. ik had echt gehoopt op een nieuwe lading sith en jedi knights"


Hoewel de gevechten uit de prequels indrukwekkend gechoreografeerd waren werd het op den duur meer een dans dan het iets vertelde over de personages en de emotionele lading. Ontkennen dat het mooie beelden opleverde is natuurlijk ridicuul, maar het vertelde weinig. De gevechten in de originele trilogie hadden meer met de subtekst te maken dan het creeëren van indrukwekkende beelden. Bovendien waren de gevechten ten opzichte van de prequels nog wat schaarser en gaf het ze meer 'gewicht'. Datzelfde gold voor de rol van de lightsaber an sich. Dit was een van de punten waar ik in The Force Awakens het meest tevreden mee was. Ik denk dat ik het gevecht tussen Kylo Ren en Rey aan het einde één van de besten vond uit de hele Star Wars serie, omdat ik naar méér dan een strakke choreografie zat te kijken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair