Ewan McGregor wil meer 'Star Wars' maken

Ewan McGregor wil meer 'Star Wars' maken

Maar niet als Force Ghost.

Ewan McGregor mocht in 1999 met Star Wars: Episode I – The Phantom Menace het stokje van legendarisch acteur Alec Guinness als Obi-Wan Kenobi overnemen. In een interview met Collider werd hem gevraagd of hij nog eens terug zou willen keren voor de rol. Dat blijkt zo te zijn.

”Ik zou er graag nog een willen maken. Ik denk dat er tussen Episode III en Episode IV nog genoeg verhaal is. Ik denk dat daar de Obi-Wan Kenobi film zit, als er eentje komt. Eentje die een brug vormt tussen mijn Obi-Wan Kenobi en die van Alex, want hij heeft wel twintig of dertig jaar in de woestijn gezeten,” vertelde McGregor.

Hij mocht niet ingaan op de vraag of hij al gesprekken had gehad met Kathleen Kennedy. ”Ik weet niet of ik daar op in mag gaan, maar ik heb er echt interesse in. Het zou geweldig zijn. Misschien zelfs een trilogie!” Tot slot vertelde hij over eerdere geruchten het niet logisch te vinden om als Force Ghost in de franchise te verschijnen.

”Voor zover ik weet, zou ik nu Alec Guinness zijn, dus ik weet niet hoe het zou moeten werken. Ik weet het niet en heb er nog met niemand over gesproken. Om Obi-Wan Kenobi opnieuw te spelen zou geweldig zijn, maar dan in een van de spin-off films.” Gelijk heeft de acteur natuurlijk op dit gebied: Guinness was vanaf A New Hope in de franchise te zien, en verscheen zelfs als Force Ghost. Het zou dus vreemd zijn als ineens McGregor te zien is in films die zich chronologisch ná A New Hope afspelen.

NieuwsFilm

meest populair