Filmisreal in heel Nederland te zien

Filmisreal in heel Nederland te zien

Festival komt naar onder meer Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Filmisreal toont de nieuwste en beste films uit Israel gemaakt door zowel Joods Israëlische, Arabisch Israëlische of Palestijnse filmmakers. Van 14 tot en met 18 april vindt in Het Ketelhuis de zevende editie plaats van Filmisreal, maar ook op andere plaatsen in het land zijn hoogtepunten van het programma in de filmhuizen te zien.

Op 9 april zijn Filmhuis Den Haag Censored voices en Rabin, the last day te zien. Beide films worden geïntroduceerd door Lievnath Faber, de oprichter en artistiek directeur van Filmisreal. Op 19 april de film Next to her met als speciale gasten Asaf Korman en Liron Ben Shlush. Verder zijn hoogtepunten op 20 april in het Rotterdamse Lanteren venster te zien en op 21 april in t Hoogt in Utrecht.

Filmisreal is een plek om cinema van zowel Israëlische als Palestijnse filmmakers te ontdekken met een focus op films die in Israël gemaakt zijn. Het festival is religieus en politiek onafhankelijk en ongebonden en doorbreekt daarmee clichés en barrières op het gebied van beeldvorming.

Kijk voor het hele programma op Filmisreal.com.



NieuwsFilm

meest populair