Nieuwe 'Final Fantasy'-film op komst

Nieuwe 'Final Fantasy'-film op komst

En wanneer is de nieuwe game in de reeks te koop?

Na twee eerdere pogingen komt er dit jaar nog een nieuwe film in de Final Fantasy-franchise. Gisteren kondigde gamemaker Square Enix dit aan tijdens het #UncoveredFFXV evenement. Hierbij werd niet alleen onthuld dat er een nieuwe film zou komen, maar ook dat er een geheel nieuwe serie zou worden gemaakt én dat de nieuwe game in de franchise, Final Fantays XV, op 30 september in de verkoop zal gaan.

De film moet hier aan verbonden zijn en heeft de titel Final Fantasy XV: Kingsglaive gekregen en is een prequel op de game. Centraal staat het verhaal van de vader van de hoofdpersoon en het geheel dient als opzet voor het spel. De stemmen worden ingesproken door onder meer Lena Headey, Aaron Paul en Sean Bean. Uiteraard is er ook een trailer vrijgegeven, die kan je direct hieronder bekijken.



Naast de film komt er ook een vijfdelige animatieserie, Brotherhood. De anime dient ook als prequel op het spel en laat zien hoe Prince Noctis en zijn vrienden elkaar hebben leren kennen. De boel zal op YouTube te bekijken zijn en krijgt een zesde aflevering op de Blu-ray die meegeleverd wordt bij de verzameleditie van de game. De eerste aflevering kan je hieronder al bekijken.



Het spel Final Fantasy XV is vanaf 30 september te koop voor de PlayStation 4 en Xbox One.

NieuwsFilm

meest populair