Meadow Walker zet rechtszaak tegen Porsche door

Meadow Walker zet rechtszaak tegen Porsche door

Porsche heeft de rechtszaak, welk werd aangespannen door de weduwe van Roger Rodas, gewonnen.

Gisteren werd bekend gemaakt dat Porsche de rechtszaak, welke werd aangespannen door de weduwe van Roger Rodas, heeft gewonnen. Het automerk viel niets te verwijten volgens de rechter. Ondanks deze uitspraak zet Meadow Walker de rechtszaak tegen Porsche gewoon door.

In september vorig jaar kwam naar buiten dat Meadow Walker, de dochter van Paul Walker, Porsche had aangeklaagd voor de dood van haar vader. Volgens de advocaten van de minderjarige Meadow, zou Paul de crash kunnen hebben overleefd als de auto geen mankementen had vertoond. Tijdens de crash zou Paul's gordel "met een kracht van honderden kilo's" ervoor hebben gezorgd dat hij vast kwam te zitten in de bijrijdersstoel, waardoor hij zijn ribben en bekken brak.

Ook zouden de brandstofleidingen in de auto niet brandveilig zijn. Uit documenten is gebleken dat 1 minuut en 20 seconden na de crash er brand uitbrak. Paul zou toen nog steeds in leven zijn geweest en dat blijkt uit het feit dat er roet in zijn luchtpijpen is aangetroffen.

Daarnaast wordt aangehaald dat als de auto een goed werkend stabilisatiesysteem had, er helemaal geen crash had plaatsgevonden. Uit documenten is gebleken dat de Porsche Carrera GT een geschiedenis van "instabiliteit en controle problemen" heeft. "De Porsche Carrera GT is een gevaarlijke auto. Het hoort niet thuis op de straat," aldus één van de advocaten van Meadow Walker.

De rechter wist in de zaak van Kristine Rodas alles van tafel te vegen en Porsche onschuldig te verklaren, want uit politieonderzoek was naar voren gekomen dat Roger Rodas tussen de 125 en 150 kilometer per uur had gereden, terwijl de maximale snelheid maar 70 kilometer per uur was. Daaraan werd toegevoegd dat er geen bewijs is dat de Porsche Carrera GT defecten zou hebben.

Deze uitspraak van de rechter is geen goed nieuws voor de zaak van de dochter van Paul, Meadow. Zij wijst in haar zaak ook op de vermeende tekortkomingen van de Carrera GT uit 2005. Toch ziet Meadow geen reden om haar zaak tegen Porsche stop te zetten. Volgens de advocaat van Meadow, Jeff Milam, zijn er "aanzienlijke verschillen" met de rechtszaak die werd aangespannen door Kristine Rodas.

"Meadow's vader, Paul Walker, was een passagier in de auto. Hij overleefde de crash, maar werd levend verbrand door de mankementen van de auto," aldus Milam. Volgens de documenten overleefde Roger Rodas de crash niet en was hij op slag dood.



NieuwsFilm

meest populair