William Friedkin geeft Masterclass in Cannes

William Friedkin geeft Masterclass in Cannes

Hij volgt hiermee in de voetsporen van Martin Scorsese, Nanni Moretti, Wong Kar-wai en Quentin Tarantino.

Het festival van Cannes komt er snel aan en steeds meer programma onderdelen worden nu bekend gemaakt. Deze week berichtte het festival dat de Cinema Masterclass van dit jaar gegeven zal worden door de Amerikaanse regisseur William Friedkin. Hiermee volgt hij in de voetsporen van Martin Scorsese, Nanni Moretti, Wong Kar-wai, Quentin Tarantino, Marco Bellocchio, Philip Kaufman en Jacques Audiard.

William Friedkin werd wereldberoemd met twee speelfilms uit de jaren zeventig, The French Connection (uit 1971) en The Exorcist (uit 1973). De eerste film leverde Friedkin een Oscar voor beste regisseur en beste speelfilm op en The Exorcist wordt gezien als een van de engste en succesvolste horrorfilms ooit, die het genre in de jaren zeventig nieuw leven inblies.

"Het is een eer om mijn gedachten en ideeen in Cannes te mogen delen," liet de regisseur weten in het persbericht van het festival. "Het is het thuis van de wereldcinema en dit is de meest uitdagende tijd voor wereldcinema ooit. Er zijn enorme veranderingen in de manier waarop wordt geproduceerd en vertoond, meer dan ik heb meegemaakt in de vijftig jaar dat ik werkzaam ben."

Friedkin zal 18 mei in gesprek gaan met publiek tijdens zijn Masterclass in het Bunuel Theater van Cannes.



NieuwsFilm

meest populair