'Galaxy Quest 2' geschrapt wegens overlijden Alan Rickman

De comedy-sequel stond op het punt om gemaakt te worden, aldus acteur Sam Rockwell.

Er wordt al jaren gesproken over een mogelijk vervolg op de geliefde scifi-comedy Galaxy Quest maar volgens acteur Sam Rockwell, die afgelopen week werd geïnterviewd door Nerdist, stond Amazon Studios vlak voor het overlijden van acteur Alan Rickman op het punt om het groene licht te geven aan de sequel, waarin de volledige oorspronkelijke cast opnieuw zijn opwachting zou maken.

Door conflicterende schema's en de dood van Alan Rickman kwam het er uiteindelijk weer niet van. Mocht dit alles niet het geval zijn geweest, dan waren de opnames waarschijnlijk momenteel aan de gang. Aldus Rockwell:

''Amazon werkte aan een sequel, maar Tim Allen was op dat moment niet beschikbaar en Alan Rickman overleed. Allen was bezig met een nieuwe serie. Als dat alles niet was gebeurd, waren de opnames waarschijnlijk nu begonnen.''

De hoofdrollen in Galaxy Quest (uit 1999 alweer) werden gespeeld door Rockwell, Rickman, Allen, Sigourney Weaver, Tony Shalhoub, Enrico Colantoni, Justin Long, Missi Pyle en Daryl Mitchell.



NieuwsFilm

meest populair