Algemeen

FT Off-topic 10 april 2016

Plaats hier al je filmnieuws en video's die wij (nog) niet geplaatst hebben.

door FilmTotaal op 10.04.2016 om 16:30 in Algemeen
Alles kan hier dus door jullie zelf gepost worden. Nieuwtjes, roddels, video's etc... (geen schaamteloze zelfpromotie of spam)

Graag zien we dat jullie een bronvermelding met link bij je bericht plaatsen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Elizabethan

Avatar

Filmvoorstelling Highway to Hell met Ben Stiller donderdag 21 april 2016 klokke 19.00 uur in Het Ketelhuis (Westergasfabriekterrein Amsterdam) in bijzijn van regisseur Ate de Jong, met Q&A na afloop en van 16.00-18.00 de presentatie van zijn nieuwe boek (thriller) De Stalen Madonna, geschreven naar aanleiding van de moord op zijn manager, producent tijdens de opnames van Highway to Hell - ook in Ketelhuis, iedereen is welkom die rsvp stuurt naar de uitgever christine.visser@overamstel.com ovv De Stalen Madonna.
Highway to Hell is de eerste en enige speelfilm met de hele Stiller familie: Ben Stiller speelt twee rollen in HtH, vader Jerry Stiller (Seinfeld) speelt corrupte cop in Hell’s coffee joint, moeder Anne Meara (Sex and the City) is een doorgeslagen waitress in de coffee bar, en zus Amy Stiller speelt Cleopatra in HtH.
— hoofdrolspeelster Kristy Swanson was de originele Buffy the Vampire Slayer in de gelijknamige speelfilm
— film heeft diverse cameo’s zoals Lita Ford (toenmalig rockstar), C.J. Graham (Jason in Friday 13th) als Hellcop, Gilbert Gottfried fameus stand-up comedian als (joodse) Hitler, Johnny Roventini (vaste bell-boy in Lucy Ball’s tv show) is ook bell-boy in de hel.
— scenario werd geschreven door Brian Helgeland die later Oscar won voor LA Confidential, plus Oscar nominatie voor Clint Eastwood’s Mystic River.
— Highway to Hell kwam in 1992 uit in USA in slechts 7 kopieën zonder enige promotie (niet eens een poster) omdat financier/distributeur Hemdale failliet was. De film werd uitgebracht een paar weken na het enorme box office succes van de film Drop Dead Fred van Ate de Jong. Dankzij de bioscoop uitbreng kwam er een video release van HtH, dat —rond Halloween— een enorm commercieel succes werd. Vanaf het begin werd HtH gezien als een (toekomstige) cult film (zie quotes LA Times en Hollywood Reporter)
— in maart 2016 bracht MGM de film uit op Blu-Ray/DVD in de USA. De film is momenteel een doorslaand succes en wordt opnieuw geroemd als cult film. (zie quotes hieronder)
— in de slipstream van Drop Dead Fred en Highway to Hell verschijnt Ate de Jong regelmatig in het buitenland op cult director top tien lijsten.
— Het Oporto festival in Portugal eerde de film in maart 2016 met een speciale commemorative screening. Ook andere festivals plannen ‘herdenkings’ screenings.
— Screening in Ketelhuis in bijzijn van regisseur Ate de Jong, met Q&A na afloop.

1992
LA TIMES
1. Highway to Hell is a contemporary variation on the Greek legend of Orpheus.
2. It does have all the makings of a cult film.
3. There’s no doubting Ate De Jong’s talent, energy and vivid imagination.
4. Highway to Hell is fast, fun and even witty.

HOLLYWOOD REPORTER
1. …this modern teenage version of the Orpheus myth is a stylish, witty, and resourceful piece of work.
2. There’s a lot of fun to be had here.
3. Cult status is a possibility.

CINEFANTASTIQOE
1. Highway to Hell is a witty attempt to reinvent old myths in a new way.
2. De Jong maintains the film’s crazy inventiveness without ever letting it fly out of control.
3. … many outrageous sight gags

2016
THEACTIONELITE
HtH was one of those instant midnight movie cult classics… a keeper.

CELLULOID TERROR
It will only grow more popular as the years go by…

AINTITCOOL
…cool stylistic choices…

BLOODY DISGUSTING
…weird adventure that never stops being fun.

DVDTALK
….it’s definitely a fun cult oddity completely worth revisiting

HIGH-DEF DIGEST
All the inner working and structure to be one of the great cult midnight movies

DREAD CENTRAL
The stellar cast… directed by cult director Ate de Jong

FILM SCORE MONTHLY
… filled with wild humor, some gross-out gore, fanciful touches and a lot of energy…

UNDERTHERADAR
…its vision of Hell is wildly imaginative

Ed Crane

Avatar

Ah, daar hebben we Ate de Jong-liefhebber Elizabethan weer :+ Hoe is 'ie inmiddels met je zoon? Was het nog gelukt met z'n examen? ;)

Elizabethan

Avatar

Hi Ed, ja, wat ik toen al schreef, in 2014, was : "YES! Ja! En hij (zoon) kwam vervolgens door hele moeilijke selectie heen, voor moeilijke studie, bij universiteit van zijn keuze. Voelde me een paar dagen heel erg gelukkig. Nu gaat het alsnog beetje mis. Hij is stralend verliefd geworden op vriendinnetje van twee postfeministische vriendinnetjes van m. En zij op hem. Kunnen geen dag, geen minuut zonder elkaar. Terwijl hij eigenlijk elke dag heel hard moet studeren. Als hij heel af en toe zonder haar is, valt hij in slaap op de bank. Gelukkig is ze zeer schattig, mooi, lief, knap, adorable - van buiten en binnen. Volgens mn neef die ik vandaag sprak gaat dit mijn zoon een jaar van zijn studie kosten. Tja. ""
Moet nu tv5 kijken (film) dus kan weinig schrijven. Zal morgen schrijven hoe het verder ging. Zoon haalt namelijk wel alle tentamens en examens ondanks feit dat hij feestbeest is geworden. Woont op kamers maar niet tijdens het eten, de was enzovoorts. Ligt nu hier op bank te slapen. Tis net uit met dat vriendinnetje. We miss her. Ik ook. Smiley face((

Ed Crane

Avatar

Elizabethan "Hi Ed, ja, wat ik toen al schreef, in 2014, was : "YES! Ja! En hij (zoon) kwam vervolgens door hele moeilijke selectie heen, voor moeilijke studie, bij universiteit van zijn keuze. Voelde me een paar dagen heel erg gelukkig. Nu gaat het alsnog beetje mis. Hij is stralend verliefd geworden op vriendinnetje van twee postfeministische vriendinnetjes van m. En zij op hem. Kunnen geen dag, geen minuut zonder elkaar. Terwijl hij eigenlijk elke dag heel hard moet studeren. Als hij heel af en toe zonder haar is, valt hij in slaap op de bank. Gelukkig is ze zeer schattig, mooi, lief, knap, adorable - van buiten en binnen. Volgens mn neef die ik vandaag sprak gaat dit mijn zoon een jaar van zijn studie kosten. Tja. ""
Moet nu tv5 kijken (film) dus kan weinig schrijven. Zal morgen schrijven hoe het verder ging. Zoon haalt namelijk wel alle tentamens en examens ondanks feit dat hij feestbeest is geworden. Woont op kamers maar niet tijdens het eten, de was enzovoorts. Ligt nu hier op bank te slapen. Tis net uit met dat vriendinnetje. We miss her. Ik ook. Smiley face(("


Cool, leuk verhaaltje om te lezen, heel geloofwaardig :+

NieuwsFilm

meest populair