Algemeen

'Star Wars: Episode VIII' wordt duisterder

Daisy Ridley vertelt verder over haar ouders.

door Jim Pedd om 18:08 in Algemeen
Star Wars: The Force Awakens introduceerde ons aan een vriendelijke en in eerste instantie ietwat onschuldige heldin Rey. Het personage werd gespeeld door Daisy Ridley, die ook in toekomstige films van de trilogie ten tonele verschijnt, krijgt een grote rol. Volgens Ridley mogen we van de achtste film meer duisternis verwachten. Daarnaast komen er wellicht antwoorden over haar ouders.

Daar ging ze dan ook eerst op in. Het gerucht gaat dat Felicity Jones in Rogue One haar moeder speelt. Maar dat wilde Ridley uiteraard niet bevestigen. Wel zei ze: ”Waar je ook vandaan komt, het gaat erom waar je heen gaat. Je beweegt vooruit en je vindt een familie, je vindt mensen van wie je houdt… de relaties die Rey opbouwt zijn belangrijker dan waar ze vandaan komt, maar dat is hoe ik erover denk.”

Verder vertelde Ridley dat de achtste aflevering in de franchise ”duisterder” wordt. Details wilde ze hier ook niet over geven, maar ze zei wel: ”Ik weet niet of ik een Jedi ben… Ik denk het niet.” Toch zou het uiteindelijk goed kunnen dat ze wel een Jedi wordt: films in de franchise gaan tot nu toe immers altijd over keuzes die personages moeten maken tussen goed en kwaad. De Jedi zijn daarin geheel goed en de Sith geheel slecht.

De eerstvolgende film in de franchise gaat op 15 december in première en draagt de titel Rogue One: A Star Wars Story. Een jaar later, op 14 december 2017, gaat Episode VIII in première.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

Oeh.. Duisterder..
Ook een r-rating ertegenaan dan maar?

Ed Crane

Avatar

Dit maal wordt The Empire Strikes Back geremaket? ;)

benjamin

Avatar

Ridley was gisteren overigens jarig.

Stijnosso

Avatar

benjamin "Ridley was gisteren overigens jarig."


Nog gefeliciteerd!

Ed Crane

Avatar

Ja, nog gefeliciteerd met Ridley, Benjamin :+

MenacE

Avatar

Duisterder... oei, dat gaan de Marvel fans niet leuk vinden! ;)

JefmanAFB

Avatar

”Ik weet niet of ik een Jedi ben… Ik denk het niet.”


Ze word Sith....Darkside!!

bdw,..er is een gerucht, dat Benicio Del Toro, [/een oudere Ezra Bridger speelt, die van SW:Rebels?]

JefmanAFB

Avatar

[hm spoiler werkt niet] Smiley face

Bilbo

Avatar

Ik twijfel er nog aan of dit deel duisterder wordt dan VII. De eerste officiele afbeelding uit de film vertelt namelijk een heel ander verhaal...

afbeelding

YOLO

Avatar

Ed Crane "Dit maal wordt The Empire Strikes Back geremaket? ;)"

Wees dan toch blij. Geen Death Star :+

DeMuizenkoning

Avatar

Geloof ik best met Rian Johnson als regisseur, het wordt alleen wat uitkijken met Colin Trevorrow...

Rolo2013

Avatar

DeMuizenkoning "Geloof ik best met Rian Johnson als regisseur, het wordt alleen wat uitkijken met Colin Trevorrow..."


Klopt, want dat baseren wij op de 2 degelijke totaal verschillende films die rond de 7 scoren en waarvan 1 bakken met geld heeft binnengehaald.... :S

Ed Crane

Avatar

YOLO "Wees dan toch blij. Geen Death Star :+"


Ach, je heb gelijk ook :+

schrader

Avatar

DeMuizenkoning "Geloof ik best met Rian Johnson als regisseur, het wordt alleen wat uitkijken met Colin Trevorrow..."


Eerlijk gezegd vond ik Jurassic World echt fantastisch gemaakt. Hij wist een goeie blik te werpen op de behoeftes van de Jurassic Park fans zodat slordigheidsfoutjes al gauw over het hoofd worden gezien (uiteraard met uitzondering van de mensen met een wat kritischere blik). Als die hetzelfde effect creëert bij de Star Wars hoor jij mij niet klagen.

Gigan72

Avatar

Ed Crane "Dit maal wordt The Empire Strikes Back geremaket? ;)"


Krijgen we dan luke tegen rey I am your father's brother's nephew's cousin's former roommate moment ;)

sjef

Avatar

Er gaan ook geruchten dat ze de dochter van palpatine is. Of de geheime tweeling zus van kylo ren. Ben benieuwd wat de echte waarheid is

Chris23

Avatar

sjef "Er gaan ook geruchten dat ze de dochter van palpatine is. Of de geheime tweeling zus van kylo ren. Ben benieuwd wat de echte waarheid is"


Waarom is "iedereen" zo bezig met het soapgedeelte van starwars?
Het is toch bv veel interesanter of er vette nieuwe superstardesroyers of n spacebattle oid in het nieuwe deel te zien zullen zijn?
Maar daar hoor je het zelden overgaan.(niet alleen op ft hoor)

23VDV23

Avatar

schrader "Eerlijk gezegd vond ik Jurassic World echt fantastisch gemaakt. Hij wist een goeie blik te werpen op de behoeftes van de Jurassic Park fans zodat slordigheidsfoutjes al gauw over het hoofd worden gezien (uiteraard met uitzondering van de mensen met een wat kritischere blik). Als die hetzelfde effect creëert bij de Star Wars hoor jij mij niet klagen."


Het inspelen op behoeftes van fans alleen maakt helaas niet dat zo'n film het tijdloze heeft die bijvoorbeeld de eerste Jurassic Park wel had. Natuurlijk is dat een oneerlijke vergelijking, maar het is duidelijk een trend bij blockbusters dat fanpleasing zo belangrijk is geworden. Alles moet met een enorme knipoog en een luchtige insteek, omdat dit zo succesvol is gebleken bij de Marvel films. Bij een film als Guardians of the Galaxy vond ik dat heel geslaagd, maar daar werden ook nog beklijvende personages geïntroduceerd. In het geval van Jurassic World werd dit compleet vergeten. Ik heb geen volwaardige karakterboog kunnen bespeuren in die film. Voor één viewing is zo'n film dan vermakelijk, maar ook niet meer dan dat en je zet hem daarna niet zo snel nog een keer op. Ik hoop dat Treverrow juist met zijn Star Wars film kan laten zien dat hij ook een andere insteek in de vingers heeft, want in principe hebben we die enorme knipoog-film a la Jurassic World in het Star Wars universum nou wel gehad met Force Awakens, met het belangrijke verschil dat in Force Awakens wél aandacht was voor de personages (godzijdank).

23VDV23

Avatar

Chris23 "Waarom is "iedereen" zo bezig met het soapgedeelte van starwars?
Het is toch bv veel interesanter of er vette nieuwe superstardesroyers of n spacebattle oid in het nieuwe deel te zien zullen zijn?
Maar daar hoor je het zelden overgaan.(niet alleen op ft hoor)"


Omdat, ook al zou je dat niet denken, zelfs een film als Star Wars valt of staat bij een universeel herkenbaar verhaal dat kan leunen op interessante personages van vlees en bloed. Waarschijnlijk dacht George Lucas hetzelfde als jij bij de prequels en de rest is geschiedenis: die films werden verguisd. Bij Star Wars denkt iedereen natuurlijk aan spektakel, maar daar heb je totaal geen connectie mee als je je niet betrokken voelt of geïnteresseerd bent in de personages die in dat spektakel terecht komen. Hoe revolutionair de technieken uit A New Hope in 1977 ook waren, ik ben er heilig van overtuigd dat die film hoogstens maar een cultfilm voor een kleine groep mensen (a la de eerste TRON) was gebleven als Lucas destijds niet net zo veel tijd in de vormgeving van zijn verhaal had gestoken als in het onderzoeken van die nieuwe technieken. Luke die naar de zonsondergang op Tatooine kijkt, Han die cynisch reageert als Obi-Wan vertelt over de Force, het gekibbel tussen Han en Leia, Obi-Wan vs Darth Vader, C3PO en R2...daar ligt het hart van die film.

Chris23

Avatar

Met soap bedoelde ik `wie blijkt familie van wie te zijn`.
In de prequels waren 2 spacebattles: 1 met gele lelijke vliegtuigjes en 1 veel te korte chaotishe (met wel een paar mooie shots, de mooiste van de prequels imo)
Verder ben ik t met je eens.

23VDV23

Avatar

Chris23 "Met soap bedoelde ik `wie blijkt familie van wie te zijn`.
In de prequels waren 2 spacebattles: 1 met gele lelijke vliegtuigjes en 1 veel te korte chaotishe (met wel een paar mooie shots, de mooiste van de prequels imo)
Verder ben ik t met je eens."


Verder ben ik het ook wel ergens met jou eens hoor: het krijg een hoog roddelblad gehalte dat veel mensen hier zo mee bezig zijn. Het zegt wel dat Force Awakens heeft weten te interesseren. Maar ook ik ben gewoon net zo benieuwd of ze een mooie actiescène voor ons in petto hebben. Persoonlijk vond ik in Force Awakens het duel tussen Kylo Ren en Rey erg mooi, maar dat had ook weer met de personages te maken. De achtervolging door the Astroid Field in Empire vond ik gewoon op zichzelf een fantastisch spektakelstuk. Als we zoiets memorabels voorgeschoteld krijgen dan zit ik natuurlijk ook gewoon te stuiteren op mijn stoel ;)

Chris23

Avatar

En de tie/falcon achtervolging op jakku was ook vet.(leek verdacht veel op rotj in de ds2 en de ds escape uit anh, maargoed)
These are great times to be a nerd Smiley face

MovieWanker

Avatar

Dat hebben we nou al zo vaak gehoord. Lucas riep dat ook bij elke prequel film en het kwam er nooit van...

Chris23

Avatar

Ondanks mn eerdere opmerking ;

Thyplosion

Avatar

Dat is allemaal leuk en aardig, maar er van uitgaande dat Hoffman de moeder is van Rey, en hier in Rogue One naar gelinkt word door een of andere stomende scene, zou Rey dan 40, 41 moeten zijn tegen de tijd dat we haar tegenkomen.
Als ze een Kenobi zou zijn zou ze zelfs nog ouder moeten zijn.

Mendleson is een topacteur. Ik denk dat het een nieuw personage is.
Als ze canon volgen zou Thrawn blauw moeten zijn.
Tarkin zou kunnen, maar ik las juist onlangs dat ze hem volledig CGI
gaan doen, een van de meest dure en geavanceerde CGI performances allertijden.
Ik denk dat het een Imperial Grandadmiral is die zich verantwoordelijk voelt voor het terugkrijgen van die plannen, en faal gezien de events in A New Hope.

23VDV23

Avatar

Thyplosion "Dat is allemaal leuk en aardig, maar er van uitgaande dat Hoffman de moeder is van Rey, en hier in Rogue One naar gelinkt word door een of andere stomende scene, zou Rey dan 40, 41 moeten zijn tegen de tijd dat we haar tegenkomen.
Als ze een Kenobi zou zijn zou ze zelfs nog ouder moeten zijn.

Mendleson is een topacteur. Ik denk dat het een nieuw personage is.
Als ze canon volgen zou Thrawn blauw moeten zijn.
Tarkin zou kunnen, maar ik las juist onlangs dat ze hem volledig CGI
gaan doen, een van de meest dure en geavanceerde CGI performances allertijden.
Ik denk dat het een Imperial Grandadmiral is die zich verantwoordelijk voelt voor het terugkrijgen van die plannen, en faal gezien de events in A New Hope."


Hoffman? Je bedoelt Felicity Jones? Zij kan in theorie nog prima de moeder van Rey zijn. Ze speelt hier iemand die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als Luke in A New Hope. Echt nog een jonge meid. Ze kan nog wel even vooruit om het zo maar even te stellen. In zoverre dat het echt niet ondenkbaar is dat ze iemand speelt die 10 jaar na Return of the Jedi nog een kind verwekt.

Als Rey een Kenobi is is ze denk ik een kleindochter van Kenobi een ook dan liggen er nog tal van mogelijkheden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair