'Star Wars: Episode VIII' wordt duisterder

'Star Wars: Episode VIII' wordt duisterder

Daisy Ridley vertelt verder over haar ouders.

Star Wars: The Force Awakens introduceerde ons aan een vriendelijke en in eerste instantie ietwat onschuldige heldin Rey. Het personage werd gespeeld door Daisy Ridley, die ook in toekomstige films van de trilogie ten tonele verschijnt, krijgt een grote rol. Volgens Ridley mogen we van de achtste film meer duisternis verwachten. Daarnaast komen er wellicht antwoorden over haar ouders.

Daar ging ze dan ook eerst op in. Het gerucht gaat dat Felicity Jones in Rogue One haar moeder speelt. Maar dat wilde Ridley uiteraard niet bevestigen. Wel zei ze: ”Waar je ook vandaan komt, het gaat erom waar je heen gaat. Je beweegt vooruit en je vindt een familie, je vindt mensen van wie je houdt… de relaties die Rey opbouwt zijn belangrijker dan waar ze vandaan komt, maar dat is hoe ik erover denk.”

Verder vertelde Ridley dat de achtste aflevering in de franchise ”duisterder” wordt. Details wilde ze hier ook niet over geven, maar ze zei wel: ”Ik weet niet of ik een Jedi ben… Ik denk het niet.” Toch zou het uiteindelijk goed kunnen dat ze wel een Jedi wordt: films in de franchise gaan tot nu toe immers altijd over keuzes die personages moeten maken tussen goed en kwaad. De Jedi zijn daarin geheel goed en de Sith geheel slecht.

De eerstvolgende film in de franchise gaat op 15 december in première en draagt de titel Rogue One: A Star Wars Story. Een jaar later, op 14 december 2017, gaat Episode VIII in première.

NieuwsFilm

meest populair