Filmlogo onthult officiële titel: 'Spider-Man: Homecoming'

En wordt Vulture de villain? Plus wie maakt de film nou eigenlijk: Marvel of Sony?

Deze maand wordt voor de derde keer in zo'n 15 jaar tijd de Marvel-superheld Spider-Man geïntroduceerd op het witte doek. Lange tijd leek het onmogelijk dat we hem zouden zien naast de Avengers, maar begin 2015 werd duidelijk dat Marvel Studios en Sony Pictures tot een deal waren gekomen. Nu ruim een jaar later is officieel de titel onthuld voor de eerste Spider-Man film in het Marvel Cinematic Universe: Spider-Man: Homecoming!

De titel is tijdens CinemaCon 2016 in Las Vegas bekendgemaakt door de acteur die de titelheld speelt, Tom Holland. Dit deed hij tijdens de presentatie van binnenkort te verschijnen Sony Pictures-titels. Check hieronder het officiële filmlogo.





Ondanks dat Sony de titel heeft mogen onthullen, lijkt het erop dat Sony niet zo heel veel te zeggen heeft over de creatieve invulling van de film. Het wordt steeds meer duidelijk dat Marvel zich nagenoeg compleet ontfermt over de uiteindelijke films rond Spider-Man, zoals Homecoming. In gesprek met Collider zei Marvel Studios-baas Kevin Feige:

We werken erg veel samen. Ik weet niet hoe de credits uitpakken, maar het is een 'Sony Pictures production' en een 'Marvel Studios film.' De afspraak was dat het vooral een Sony Pictures film is. Amy Pascal produceert de film met ons en Sony-baas Tom Rothman is in de lead voor Sony en wij zijn de creatieve producenten. Wij trekken de acteurs aan, introduceren hen in deze film, nu werken we aan het script en binnenkort nemen we de daadwerkelijke film op."

Conclusie: Marvel Studios heeft flink wat, al dan niet alles te zeggen over alle fases van het productieproces. Sony Pictures lijkt er vooral in geïnteresseerd dat het logo van Sony te zien is voor en na de film. En daarmee uiteraard de financiële resultaten.

Feige ging ook in op de vraag of we nog iets van het herkomstverhaal te zien krijgen in deze zoveelste introductie van Spidey: "Er zijn gebeurtenissen die Peter zo hebben gemaakt. We zullen zeker refereren naar die gebeurtenissen. Maar we zijn veel meer gefocust op zijn toekomst en hoe hij zich voortdurend ontwikkelt en hoe hij ermee omgaat om na de avonturen in Civil War een zelfstandige held te worden."

En nog een geruchtje. Birth.Movies.Death. zegt te weten welke slechterik we minimaal in de nieuwe Spider-Man film gaan zien. Dit zou Vulture moeten zijn. Vooralsnog werd dit personage nog niet gebruikt, al wilde Sam Raimi hem gaan gebruiken in het gecancelde Spider-Man 4 en werd naar het personage gehint in The Amazing Spider-Man 2.

Onder leiding van regisseur Jon Watts (Cop Car) starten deze zomer de opnames voor Spider-Man: Homecoming. In de titelrol zien we Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man) en hij krijgt back-up van minimaal de actrices Marisa Tomei (Aunt May) en Zendaya Coleman (Michelle). Vanaf 27 juli 2017 in de Nederlandse (3D) bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair