Algemeen

James Cameron kondigt vier (!) 'Avatar'-films aan

Plus een nieuw 'Avatar'-logo voor de "epische saga."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 08:00 in Algemeen
Tijdens CinemaCon in Las Vegas hebben 20th Century Fox en regisseur James Cameron een update gegeven over de plannen rond de vervolgen op de kaskraker Avatar uit 2009. Er komen niet drie, maar zelfs vier nieuwe Avatar-films!

Cameron gaf aan dat de films worden ontwikkeld om op zichzelf te kunnen staan, maar gezamenlijk een "complete epische saga vormen." Maar waarom vier vervolgen? Cameron: "We zijn tegen de beperkingen van onze kunstvorm aangelopen." Dit deed hen realiseren dat ze meer films nodig hadden om de verhalen te vertellen. Met de films willen Cameron en zijn team een "echt groot filmisch proces neerzetten."

Het eerste Avatar-vervolg moet in december 2018 in de bioscoop verschijnen. Het tweede vervolg in 2020 en Avatar 4 en het afsluitende vijfde deel moet in 2022 en 2023 verschijnen. Eerder zouden de films in 2018, 2019 en 2020 uitkomen.

De opnames starten binnenkort in Nieuw Zeeland. Acteurs Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang en Sigourney Weaver keren in ieder geval terug voor het tweede deel. De eerste film noteerde een nog steeds ongeëvenaarde $2,7 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Hieronder een nieuw logo van de "epische Avatar-saga":
19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Dat logo is best mooi :) Maar 4 Avatar films... De eerste was visueel echt mooi om te zien, maar met de andere films bestaat het gevaar om in de herhaling te vallen. Nou is Pandora misschien wel heel groot, en zullen we vast meer zien van de wereld, maar ik hoop dat de verhalen ook sterk zijn.

gotrunks

Avatar

Ereptile "Dat logo is best mooi :) Maar 4 Avatar films... De eerste was visueel echt mooi om te zien, maar met de andere films bestaat het gevaar om in de herhaling te vallen. Nou is Pandora misschien wel heel groot, en zullen we vast meer zien van de wereld, maar ik hoop dat de verhalen ook sterk zijn."


Ik denk dat wij de tweede film kunnen zien.
de derde film en vierde film zijn voor jouw kleinkinderen als je James Cameron kent XD

centr1no

Avatar

4?
Avatar was een visueel spektakel (in de bios) maar over de inhoud en het verhaal valt genoeg negatiefs te zeggen.
Ik twijfel er niet over dat Cameron de vervolgen even visueel aantrekkelijk zal maken maar ik hoop ten zeerste dat ze tevens wat intelligenter worden als ze niet alleen maar kinderen, zweefteven en boomknuffelaars willen aanspreken.

ferryb86

Avatar

Awesome! bring it on!

movieboy

Avatar

Ereptile "maar met de andere films bestaat het gevaar om in de herhaling te vallen. Nou is Pandora misschien wel heel groot, en zullen we vast meer zien van de wereld, maar ik hoop dat de verhalen ook sterk zijn."


Met een opbrengst van 2,7 Miljard dollar... die mannen zijn niet dom om alle details over het hoofd te zien betreffende issues rond herhalingen etc etc... Er is letterlijk genoeg geld om hierin te investeren om clichés te voorkomen... Ze weten goed genoeg dat ze de tweede film op hetzelfde niveau (kwalitatief) moeten houden of alles eraan doen om het beter te maken. Aangezien Cameron iemand is die trouw is aan zijn films en de kwaliteit ervan boven alles houdt, ben ik er van overtuigd dat de 2de deel een meesterwerk zal worden.

Dinomite

Avatar

Ik heb juist de indruk dat hoe meer geld er mee gemoeit is hoemerr ze op safe en cliches inspelen.

nietselam

Avatar

Elke keer als er nieuws komt over avatar kan ik alleen maar denken, wat jammer dat hij daardoor geen andere projecten doet.
En ik ben een behoorlijke Alien(s) fan en had graag gehad dat hij de behandeling die hij avatar nu geeft had toegepast op het uitbreiden van een alien universum, veel interessanter. Ridley scott maakt er nou gewoon een rommeltje van.
Ook ben ik van mening dat hij nog een definitieve afsluitende 3e terminator had moeten maken(toen) met een all-out war movie zoals gezien in de 1e 2 delen. 3 delen om het cirkeltje weer rond te maken.

adofmirosch

Avatar

Avatar is een top film! Heerlijk, kijk uit naar de vervolgen & mooi logo.

rjnacken

Avatar

Pfoe, goed dat die films op zichzelf staan, want het is tegen die tijd alweer zo lang geleden dat deel 1 uitkwam, dat ze me wel weer opnieuw moeten overtuigen om te gaan kijken.

Maar aan de andere kant; eigenlijk vind ik tot nu toe elke film van Cameron super, dus als iemand het kan, dan is het Cameron wel.

Ed Crane

Avatar

Vier (!) 'Avatar'-films!

En dan te bedenken dat dat allemaal enkel nog Phase 1 is, hè :+

geertvdheide

Avatar

Voor nu voelt het voor mij een beetje als arrogantie om vier Avatar-films te maken. De eerste was visueel mooi en inhoudelijk wat mij betreft wel aardig - zeker geen slechte film, en wel vermakelijk - maar of dit IP nu vier films verdient? Ik weet het niet. De eerste heeft vooral zoveel opgebracht omdat het een introductie was met 3D; inhoudelijk werd er niet heel veel nieuws gepresenteerd. En doordat er straks minstens 8 jaar zit tussen de eerste en de tweede, is er ook een hele generatie jeugd die de franchise misschien niet kent. Daarnaast verwacht ik dat in 2018 de superheldenhype ook nog volop gaande is, dus het is afwachten hoe groot Avatar kan worden tussen al die andere grote spektakelfranchises. Genoeg redenen om te twijfelen aan Cameron's masterplan dus, maar misschien komen er toch mooie dingen uit.

Steve-O

Avatar

Ik vraag me af hoe de laatste twee films dan nog visueel van topniveau gaan worden als ze ze allemaal dit jaar opnemen. Heeft het dan toch alleen met de hoeveelheid tijd te maken die ze nodig hebben?

Na neger jaar mag er ook eindelijk wel eens een vervolg komen, maar dit lijkt een beetje op hoogmoed komt voor de val. Alhoewel, bracht Avatar wel $700 miljoen meer op dan The Force Awakens. Wat gewoonweg een bizarre hoeveelheid geld is.

Ik hoop dat in ieder geval de 2018 datum nou eindelijk blijft staan.

maxou

Avatar

Eerst zien,dan geloven...

MovieWanker

Avatar

Vier Avatar films?! Yawn! :Z :Z :Z

Artificialis

Avatar

Geweldig nieuws. Dit is zeker een film die een eigen franchise verdient.

Chris23

Avatar

Kheb t nooit zo begrepen waarom mensen gaan klagen als er meer big budget sifi in space films aangekondigt worden.(van regisseurs die al hebben laten zien dat ze iets vets kunnen maken)
Zijn dr veel te weinig van imo.
Kvind cameron een arrogant mannetje en het verhaal van avatar was dances with smurfs, maar ik zeg nooit nee tegen visueel spektakel.(kgeloof ook da ie gezegd had dat zowiezo het volgende deel zich op een andere maan van pandora ging afspelen)
Maarre was dat niet allang bekend? Of waren t r eerst "maar" drie?

Ed Crane

Avatar

Chris23 "Kheb t nooit zo begrepen waarom mensen gaan klagen als er meer big budget sifi in space films aangekondigt worden.(van regisseurs die al hebben laten zien dat ze iets vets kunnen maken)
Zijn dr veel te weinig van imo.
Kvind cameron een arrogant mannetje en het verhaal van avatar was dances with smurfs, maar ik zeg nooit nee tegen visueel spektakel.(kgeloof ook da ie gezegd had dat zowiezo het volgende deel zich op een andere maan van pandora ging afspelen)
Maarre was dat niet allang bekend? Of waren t r eerst "maar" drie?"


Eerst twee, toen drie (de vier was tot nu dus van 'vier in totaal'), nu vier (vijf totaal)

Ik meen dat Cameron inderdaad gezegd had dat er ook andere manen/ werelden in voor zullen komen. Zal vast ook een waterwereld bij zitten, want Cameron heeft gezegd dat één van de films (misschien het tweede deel?) onderwater zal afspelen (deels of grotendeels weet ik niet): daar ben ik wel benieuwd naar.

Ik zie zo voor me dat deel 2 t/m 4 elk hoofdzakelijk om een eigen, nieuwe wereld draaien en dat alles dan in deel 5 samenkomt of zo. Hè, franchise building. Ik gok maar wat.

SuPa

Avatar

Ben benieuwd of de hype rond Avatar opnieuw zal oplaaien. Het eerste deel was nieuw en heel mooi gemaakt. Kijk je het nu terug dan valt het natuurlijk reuze mee en het verhaal was ook niet echt denderend.

Steve-O

Avatar

Ed Crane "Eerst twee, toen drie (de vier was tot nu dus van 'vier in totaal'), nu vier (vijf totaal)

Ik meen dat Cameron inderdaad gezegd had dat er ook andere manen/ werelden in voor zullen komen. Zal vast ook een waterwereld bij zitten, want Cameron heeft gezegd dat één van de films (misschien het tweede deel?) onderwater zal afspelen (deels of grotendeels weet ik niet): daar ben ik wel benieuwd naar.

Ik zie zo voor me dat deel 2 t/m 4 elk hoofdzakelijk om een eigen, nieuwe wereld draaien en dat alles dan in deel 5 samenkomt of zo. Hè, franchise building. Ik gok maar wat."

Ja we zullen in het eerste vervolg heel wat onderwater spektakel krijgen. Volgens mij gaan ze zelfs mo-cap doen onderwater. Nogal een onderneming als je het mij vraagt :E Maar het wordt zonder meer indrukwekkend. Ik denk dat het de zeeën op Pandora zelf betreft, niet zozeer een geheel andere planeet. Maar, ik herinner me ook dat Cameron het ook daarover had.
Er is in ieder geval genoeg te doen, zeker met vier nieuwe films op komst.

Het is alweer zo'n twee tot drie jaar geleden dat ik Avatar voor het laatst gezien heb. Op zich wil ik 'm binnenkort wel nog een keer kijken maar het is eigenlijk leuker om het vlak voor deel 2 te zien :9 Ben benieuwd of ie dan nog steeds overeind staat.
Het is op zich een prima film, wat slecht dialoog werk en een heel bekend verhaal (het is gewoon Dances with Wolves in space) maar het zag er destijds fantastisch uit.

nieuwslaatste nieuws

meest populair