James Cameron kondigt vier (!) 'Avatar'-films aan

James Cameron kondigt vier (!) 'Avatar'-films aan

Plus een nieuw 'Avatar'-logo voor de "epische saga."

Tijdens CinemaCon in Las Vegas hebben 20th Century Fox en regisseur James Cameron een update gegeven over de plannen rond de vervolgen op de kaskraker Avatar uit 2009. Er komen niet drie, maar zelfs vier nieuwe Avatar-films!

Cameron gaf aan dat de films worden ontwikkeld om op zichzelf te kunnen staan, maar gezamenlijk een "complete epische saga vormen." Maar waarom vier vervolgen? Cameron: "We zijn tegen de beperkingen van onze kunstvorm aangelopen." Dit deed hen realiseren dat ze meer films nodig hadden om de verhalen te vertellen. Met de films willen Cameron en zijn team een "echt groot filmisch proces neerzetten."

Het eerste Avatar-vervolg moet in december 2018 in de bioscoop verschijnen. Het tweede vervolg in 2020 en Avatar 4 en het afsluitende vijfde deel moet in 2022 en 2023 verschijnen. Eerder zouden de films in 2018, 2019 en 2020 uitkomen.

De opnames starten binnenkort in Nieuw Zeeland. Acteurs Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang en Sigourney Weaver keren in ieder geval terug voor het tweede deel. De eerste film noteerde een nog steeds ongeëvenaarde $2,7 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Hieronder een nieuw logo van de "epische Avatar-saga":



NieuwsFilm

meest populair