Mark Rylance mogelijk in Steven Spielberg's 'Ready Player One'

Mark Rylance mogelijk in Steven Spielberg's 'Ready Player One'

De Oscarwinnaars hebben kort na elkaar hun derde en vierde samenwerking bevestigd.

Vermoedelijk zijn regisseur Steven Spielberg en acteur Mark Rylance kameraden geworden na hun ervaringen met Bridge of Spies, welke tevens een Oscar binnensleepte voor Rylance's rol. Kort daarop accepteerde de acteur de taak om The BFG in te spreken en gisteren vernamen we dat beide heren The Kidnapping of Edgardo Mortara gaan maken. The Hollywood Reporter doet er nog eens een schepje bovenop en meldt dat Rylance in gesprek is om zich bij de cast van Ready Player One toe te voegen, die binnenkort door Spielberg gemaakt zal worden.

Het sciencefictionavontuur zal het gelijknamige boek van Ernest Cline tot leven brengen. Het is het jaar 2044 en de realiteit is een lelijke plek om te leven. De enige keer dat tiener Wade Owen Watts (Tye Sheridan) zich levend voelt is wanneer hij royaal gebruik maakt van OASIS, een virtueel universum dat uit duizenden werelden bestaat. Het fungeert zowel als een MMORPG (een massively multiplayer online role-playing game) en als een virtuele socialiteit.

Nadat de bedenker van OASIS komt te overlijden, James Donovan Halliday, lanceert deze middels zijn dood een grote schattenjacht in OASIS. De miljardair heeft ergens in het universum zijn erfenis verstopt, in de vorm van een Easter egg, en de gelukkige die erop stuit wint naast het werkelijke fortuin van Halliday ook de controle over OASIS. Het maakt van de winnaar een krachtig individu.

Samen met concurrent Samantha Cook (Olivia Cooke) gaat Wade op jacht naar de schat. Uiteraard zijn er ook andere gamers die baat hebben bij zo'n royale vondst, waardoor de spanningen stijgen. De zoektocht wordt helemaal gevaarlijk wanneer werknemers van grote bedrijven zich in de mix werpen, aangevoerd door de snode Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn).

Als de gesprekken naar behoren verlopen is het de bedoeling dat Rylance in de huid van Halliday kruipt. Simon Pegg is eveneens in het grootse avontuur te zien als Ogden 'Og' Morrow, een collega van Halliday die ook zijn steentje bijdroeg met het maken van OASIS. Ready Player One is een productie van Village Roadshow en Amblin Partners. Spielberg wil aanstaande juni beginnen met filmen. Dat brengt heel misschien complicaties op voor Rylance, die in mei ook aan de Christopher Nolan-film Dunkirk gaat werken. Men vermoedt, omdat beide titels van Warner Bros. zijn, dat het positief zal uitpakken.



NieuwsFilm

meest populair