Arthouse

'The Whole Wide World'- regisseur Dan Ireland overleden

Ireland was ook de mede-oprichter van het Seattle Film Festival.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Michelle Iwema om 08:49 in Arthouse
Regisseur Dan Ireland overleed afgelopen donderdag in zijn huis in Los Angeles, meldt Variety. De regisseur werd 57 jaar.

Het regiedebuut van Ireland vormde The Whole Wide World in 1996, met Vincent D’Onofrio en Renée Zellweger in haar eerste filmrol. Deze film ging over de relatie van de pulp fiction schrijver Robert E. Howard en de onderwijzeres Novalyne Price Ellis. De film kreeg de Grand Jury Prize bij het 1996 Sundance Film Festival.

Twee jaar later regisseerde Ireland The Velocity of Gary opnieuw met D’Onofrio evenals Salma Hayek en Thomas Jane. In 2008 maakte Ireland zijn laatste complete film, namelijkJolene met Jessica Chastain. Dit was gebaseerd op E.L. Doctorows verhaal Jolene: A Life over een weeskind dat over de loop van de jaren op allerlei plekken terecht komt.

Ireland was ook de medeoprichter van het Seattle International Film Festival, dat van 1975 tot 1986 werd gehouden.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair