Cinema Arabe vertoont het beste van de Arabische film

Cinema Arabe vertoont het beste van de Arabische film

Kaartverkoop voor het festival dat van 19 april tot en met 7 mei zal worden gehouden, is gestart.

Festival Cinéma Arabe gaat op 19 april van start in Amsterdam, waarna een selectie in verschillende filmhuizen in Nederland te zien zal zijn. Dit festival vormt het podium voor Arabische film in Nederland en vertoont het beste van de hedendaagse cinema uit landen als Syrië, Irak, Egypte, Libanon, Palestina, Tunesië, Marokko, Algerije.

Het festival een andere blik op het leven in de Arabische wereld namelijk de blik van binnenuit. Cinéma Arabe wil zo bijdragen aan een evenwichtiger beeldvorming over de Arabische wereld en de Arabische diaspora, in het bijzonder in Nederland.

Terugkerende thema’s in de programmering zijn de gevolgen van politieke onrust, oorlog en bezetting, migratie en identiteit en family matters en de positie van vrouwen. De meeste films zijn buiten het festival niet in Nederland te zien – terwijl sommige films niet vertoond mogen worden in het land van herkomst. Tijdens het festival zijn verschillende filmmakers en kenners van de Arabische wereld aanwezig, waar debatten mee worden gehouden.

In Amsterdam vindt het festival van 19 t/m 24 april plaats in Rialto, De Balie en Studio/k. Daarna, tussen 28 april en 7 mei vertonen LantarenVenster in Rotterdam, Slieker Film in Leeuwarden, de Verkadefabriek in Den Bosch en Filmhuis Den Haag een selectie uit het programma.



NieuwsFilm

meest populair