Israëlische actrice en filmmaakster Ronit Elkabetz overleden

Israëlische actrice en filmmaakster Ronit Elkabetz overleden

'Gett: The trial of Viviane Amsalem'- actrice overleed op 51- jarige leeftijd.

Israëlische actrice en filmmaakster Ronit Elkabetz is overleden op 51- jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ze speelde onder meer in The Band’s visit en werd meerdere malen bekroond voor haar werk.

Elkabetz begon met acteren in 1990 en brak internationaal door met The Band’s visit in 2007. De film werd geregisseerd door de Israëlische scenarist en regisseur Eran Kolirin en werd vertoond op het Filmfestival van Cannes. Het kende nadien een succesvolle release in Europa en in de Verenigde Staten. In 2001 kreeg ze haar eerste Ophir Award (de Israëlische Oscar) voor beste actrice in de film Hatouna Meheret. Ze kreeg over de loop van de jaren nog negen keer een nominaties en ontving de award opnieuw in 2007 voor de film Bikur Ha-Tizmoret.

Elkabetz' meest succesvolle film was ook haar meeste recente namelijk Gett: The trial of Viviane Amsalem. Daarin speelde ze een joods-orthodoxe vrouw, die een religieuze echtscheiding probeert te verkrijgen. Ze regisseerde en schreef deze samen met haar jongere broer Shlomi. De film won tal van prijzen en werd genomineerd voor de Golden Globe voor beste buitenlandse film in 2015.

In 2015 was ze juryvoorzitter op het filmfestival van Cannes in de sectie Semaine de la critique.



NieuwsFilm

meest populair