Cannes: Directors’ Fortnight selectie bekend

Cannes: Directors’ Fortnight selectie bekend

Het Italiaanse 'Sweet Dreams' opent het programma en 'Dog Eat Dog' met Nicholas Cage sluit het af.

Na het bekend maken van de competitie en Un Certain Regard, is nu ook het Cannes: Directors’ Fortnight- programma bekend gemaakt. Deze randcompetitie wordt als erg belangrijk gezien en bevat meerdere titels, die eerder getipt werden voor de officiële competitie.

Sweet Dreams van Marco Bellocchio zal op 12 mei de aftrap vormen en Dog Eat Dog van Paul Schrader met Nicholas Cage zal het programma op 22 mei afsluiten. Vier films binnen de selectie vormen een regiedebuut voor de betreffende regisseurs, waaronder drie Franse filmmakers namelijk Houda Benyamina met Divines, Claude Barras met Ma Vie de Courgette en Sacha Wolf met zijn rugby drama Mercenaire. Afgaanse filmmaker Shahrbanoo Sadat is de andere regisseur van wie het debuut is geselecteerd. Van haar is de Deense productie Wolf and Sheep te zien.

Berenice Bejo speelt in twee films van de selectie namelijk de openingsfilm Sweet Dreams en L’Economie du Couple van Belgische filmmaker Joachim Lafosse. Er zijn naast Sweet Dreams nog twee Italiaanse films binnen het programma namelijk Claudio Giovannesia’s Fiore en Paolo Virzi’s drama Like Crazy over een vriendschap binnen een psychiatrische inrichting.

Chili is ook goed vertegenwoordigd met twee films. Neruda van Pablo Larrain is een film noir met Gael Garcia Bernal in de hoofdrol als een politieagent die Nobelprijs winnaar en dissident Pablo Neruda op de hielen zit. De andere Chileense film is van Alejandro Jodorowsky, een van Chili' s meest toonaangevende cineasten. Zijn Endless Poetry vormt een romantisch drama, waarvoor het budget met behulp van crowdfunding tot stand kwam.

De thriller Mean Dreams en Two Lovers and a Bear van Kim Nguyen met Dane DeHaan vormen de Canadese films binnen de selectie. Een van de Amerikaanse geselecteerden vormt Risk, een film van Laura Poitras over Julian Assange.



NieuwsFilm

meest populair