Christian Slater vraagt om verwerping rechtszaak

Christian Slater vraagt om verwerping rechtszaak

In februari werd de acteur aangeklaagd door zijn "manisch-depressieve en schizofrene" vader.

In februari is Christian Slater aangeklaagd door zijn "manisch-depressieve en schizofrene" vader. Thomas Knight Slater, die in de filmindustrie bekend was onder de naam Michael Hawkins, eist twintig miljoen dollar voor misgelopen inkomsten.

Volgens de documenten die Christian Slater deze maand heeft ingediend bij de rechtbank, heeft de vader van de acteur "meerdere keren" zijn schizofrene gedrag laten zien en heeft hij niet meer in de entertainment industrie gewerkt sinds 1988. Thomas heeft een bescheiden acteercarrière gehad, die al heel wat jaren stil ligt. Volgens IMDB was zijn laatste rol in Midnight Run (1988). Hij speelde toen één van de FBI surveillance agenten.

In de documenten beweert Slater zelfs dat zijn vader in 1972 "werd meegenomen naar het Bellevue in een dwangbuis" nadat hij had gedreigd zijn vrouw, Mary Jo Slater, en Christian te doden. Christian voegde hieraan toe dat Thomas zijn vrouw voor een auto heeft geprobeerd te duwen toen ze in verwachting was. Volgens Stuart Slater, een oom van de acteur, is Thomas meerdere malen opgenomen geweest in het Bellevue en heeft hij "duidelijk mentale problemen".

"Toen ik mijn vader 'manisch-depressief en schizofreen' noemde tijdens het interview in juni 2015, geloofde ik dat hij 'manisch-depressief en schizofreen' was. Dit baseerde ik op alle informatie die ik had van mijn moeder en andere familieleden. En wat nog belangrijker is, is dat ik het baseerde op het gedrag en de manier van communiceren van mijn vader, van de afgelopen 30 jaar," aldus Slater in een verklaring.

Christian heeft ook ansichtkaarten die zijn vader hem stuurde aangeleverd als bewijsstukken. Daarin schrijft zijn vader dat Christian zijn succes aan hem te danken heeft en niets voorstelt zonder hem.

Met al deze "informatie" is het dan ook niet vreemd dat de acteur de rechter heeft verzocht om de rechtszaak te verwerpen. De kans dat de rechter de schadeclaim van twintig miljoen dollar zal toewijzen is heel erg klein.



NieuwsFilm

meest populair