'Little angels' te zien in Filmhuis Den Haag

'Little angels' te zien in Filmhuis Den Haag

Documentaire wordt vertoond in het kader van de Haagse Vrijheidsweken.

Op zondag 24 april is er in het Filmhuis Den Haag een speciale vertoning van Little Angels. Deze film wordt vertoond in het kader van de Haagse Vrijheidsweken. Na de vertoning is er aansluitend een Q&A met de filmmaker Marco Niemeijer.

Kunstenaar Marco Niemeijer maakte de documentaire Little Angels, over zijn Joodse familiegeschiedenis. Het gaat over de schrijnende en verstikkende invloed van het oorlogstrauma op verschillende generaties.

In de documentaire worden Enny en Tascha gevolgd. De relatie tussen de bijna honderdjarige Enny en haar dochter Tascha wordt nog altijd gedomineerd door de dood van Enny’s eerste twee dochters in Auschwitz. Ook na Enny’s overlijden blijft het verleden Tascha’s leven beheersen. Als kijker is het in het onvermogen tussen moeder en dochter ondertussen niet gemakkelijk een standpunt in te nemen, want hoe moet je je verhouden tot een slachtoffer dat weer andere slachtoffers maakt.

De film vormde voor Niemeijer zijn debuut als filmmaker en was te zien op het Nederlands Film Festival. Het won vervolgens de Prix Europa in de categorie tv-documentaires.



NieuwsFilm

meest populair