Klassieke tv- tip: 'Designing Woman'

Klassieke tv- tip: 'Designing Woman'

Gregory Peck en Lauren Bacall zijn op zaterdag 30 april om 14.00 te zien op één.

Lauren Bacall en Gregory Peck waren beiden op het hoogtepunt van hun populariteit toen ze samen speelden in Designing Woman. Deze komedie van Vincente Minnelli was een van de meest populaire films, zowel commercieel als qua ontvangst door de pers.

Bacall speelt Marilla. Zij is een succesvolle modeontwerpster en ontmoet toevallig sportverslaggever Mike. De vonk slaat meteen over en ze trouwen bijna direct met elkaar. Maar als hun getrouwde leven begint, komen ze erachter wel uit twee erg verschillende milieus te komen. De vraag is of ze deze twee achtergronden samen kunnen brengen om van hun huwelijk een succes te maken.

Ten tijde van het filmen was Bacalls echtgenoot Humphrey Bogart ernstig ziek. Bacall zei in haar autobiografie de rol te hebben genomen, om even aan de thuissituatie te kunnen ontsnappen. Bogart overleed kort na de opnames, vier maanden voor de film werd uitgebracht.

Voor de rol van Marilla werd initieel aan Grace Kelly gedacht. Zij gooide roet in het eten door met Prins Rainier van Monaco te trouwen en te stoppen met acteren, waarna verder werd gezocht naar een andere actrice. Bacall wilde de rol echter zo graag, dat ze naar eigen zeggen minder salaris accepteerde om Marilla te mogen spelen. Voor de mannelijke hoofdrol werden eerst Cary Grant en James Stewart gevraagd. Toen zij nee zeiden, kreeg Peck de rol. Stewart gaf later aan spijt te hebben van zijn keuze.

Designing Woman is een heerlijke film vol scherpe dialogen (het scenario won een Oscar), prachtige weelderige regie van Minnelli, Bacall in een reeks 50s chique kostuums en twee topacteurs op het hoogtepunt van hun kunnen.

Voor de liefhebbers nog een paar quotes:



NieuwsFilm

meest populair