Lena Headey verdedigt naaktscène uit 'Game of Thrones'

Lena Headey verdedigt naaktscène uit 'Game of Thrones'

In de finale van seizoen 5 liet ze een vervanger poedelnaakt door een straat lopen.

Juni vorig jaar werd de laatste Game of Thrones-aflevering van seizoen 5 op de buis getoond. In de seizoensfinale gebeurden er vele opmerkelijke dingen, één daarvan moet wel de schaamtewandeling van Cersei Lannister zijn, in de serie gespeeld door Lena Headey. Niet alleen is de scène naargeestig, volgens vele kritiserende mensen geldt hetzelfde voor de uitvoering.

Het karakter legt namelijk een hele lange afstand in haar blootje af, omringd door honderden figuranten die als religieuze zeloten tekeergaan. Headey volbracht de taak niet, in plaats daarvan werd een body double gebruikt (Rebecca Van Cleave), waarop het gezicht van de actrice met de computer geplaatst werd. Het heeft destijds vele fans teleurgesteld. De 42-jarige Engelse heeft nu wat van zich laten horen via The Daily Mail.

"Het was wel een beetje schokkend. Ik heb eerder naaktscènes gedaan, ik vermijd het niet. Maar ik weet dat ik een emotionele actrice ben en ik word daardoor gedreven. Om mijn taak uit te voeren, sta ik mezelf toe om zeer kwetsbaar te zijn. Ik zou niet weten hoe ik mijn werk anders moet doen. Bepaalde zaken kunnen mij echt beïnvloeden. En de gedachte dat ik drie dagen lang naakt moest zijn, en mezelf als [Cersei] moest proberen op te stellen, zou me vermoedelijk zeer boos hebben gemaakt."

Ze hervat: "En de geweldige Rebecca kon zichzelf zo naakt opstellen. Ze vond het uiteraard erg zwaar. Het is niet iets natuurlijks om te doen. Ik heb kinderen en elk jaar volbreng ik opnames, ze kennen me onderhand wel en naakt in die scène zijn zou gewoon te veel voor me zijn geweest. Dus ja, mensen die dat begrepen vonden het goed uitpakken. Ik deed het niet zonder inspanning, ik was daar met Rebecca, drie dagen lang."

Van Cleave liet vorig jaar al weten wat ze van de controverse vond. "Het moet om het eindproduct draaien, niet om wiens lichaam en wiens hoofd gebruikt is. Het was één van de meest engste, schitterende, bevredigende ervaringen die ik me had kunnen inbeelden. Nooit, in een miljoen jaar, had ik gedacht daar in Dubrovnik te zijn, omsingeld door honderden figuranten en crewleden die voedsel naar me gooien. Het was wel verbazingwekkend."

Het zesde seizoen van de fantasieserie zal morgen van start gaan.



NieuwsFilm

meest populair