Blu-Ray Review: Regression

Blu-Ray Review: Regression

Emma Watson en Ethan Hawke in het mysterieuze misdaaddrama van Alejandro Amenábar (The Others).


Regie: Alejandro Amenábar | Cast: Ethan Hawke (Bruce Kenner), Emma Watson (Angela Gray), David Thewlis (Professor Kenneth Raines), Aaron Ashmore (George Nesbitt), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Bioscooprelease: 12 november 2016 | FilmTotaal recensie: Regression

Na de nette horrorfilm The Others uit 2001 verscheen van de Spaanse filmmaker Alejandro Amenábar weinig echt opvallende films meer. Uiteraard was er de Spaanstalige topper Mar adentro / The Sea Inside, maar een grote/succesvolle Engelstalige (Hollywood-)film zat er niet in. Afgelopen jaar leverde hij samen met onder meer Ethan Hawke en Emma Watson de mysterieuze misdaaddrama Regression af. Helaas voor de liefhebbers van The Others werd de film verre van een succes.

Ondanks dat Regression nog flink wist te scoren aan de Spaanse bioscoopkassa's, bleef het in de rest van de wereld aardig stil. In de States kreeg het misdaaddrama met de grote namen zelfs geen landelijke release. Onlangs verscheen de Blu-ray uitgave in het Nederlandse schap.

Synopsis

Detective Bruce Kenner moet een zedenzaak onderzoeken waar de jonge Angela bij betrokken is. Angela beschuldigt haar vader van ongewenste intimiteiten. Wanneer haar vader de misdaad bekent, besluiten ze een psychiater in te zetten die haar terugbrengt naar het moment van de daad.



Waardering

Op Rotten Tomatoes is Regression enorm "rotten" met 14 procent. De IMDb noteert een magere 5,7 na ruim zestienduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het mysterieuze misdaaddrama met een 6,0 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot maar liefst 4 sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...De film begon erg goed maar zakte toch erg snel ver weg. Wat met name opviel was het zwakke acteerwerk van Emma Watson... ...Een dikke tegenvaller deze film, wel jammer want The Others was wel erg goed van deze regisseur waar je het einde echt niet aan zag komen... - Chrissie107

Box Office

Het productiebudget van Regression bedroeg zo'n $20 miljoen. In de States heeft de film nooit een landelijke release gekregen en slechts heel beperkt gedraaid. Buiten de States kwam de opbrengst tot zo'n $17 miljoen, waarvan bijna $10 miljoen werd opgehaald in Spanje. In Nederland noteerde de film ruim 2 ton in dollars.

[/url]
Film: Regression | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: trailers | EAN: 8713045245665 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Regression zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gebaseerd op een van de sobere [url=http://www.impawards.com/2015/regression_ver10.html]filmposters
.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze duistere film is doorgaans erg netjes. Het drama speelt zich vooral in het donker af en dat vraagt om een strak beeld. Dit is ook het geval. De scherpte is goed en de details blijven over het algemeen zeer goed zichtbaar. Storende ruis blijft tijdens de gehele film afwezig. Voeg hier de prima geluidsweergave aan toe en je kunt deze uitgave tot één van de betere Entertainment One-uitgaven bestempelen.

Bonusmateriaal

Entertainment One heeft geen extra's toegevoegd aan de schijf. Wel zijn er wat promotionele trailers te bekijken, van de nog niet op schijf te verkrijgen titels The Hateful Eight, Triple 9 en London Has Fallen. De schijf heeft geen hoofdmenu.

Film die vooral nieuwsgierig maakt; basic Blu-ray uitgave

Met de bijdrage van twee prima acteurs (Hawke en Watson) en de regisseur van The Others weet Regression in basis redelijk te vermaken. Helaas komt de film in zijn geheel niet uit de verf en dit terwijl het gegeven wel erg nieuwsgierig-makend is. Toch erg jammer. Deze Blu-Ray uitgave is basic, met goed beeld en geluid en nul bonusmateriaal. Hieronder de online featurette 'The Vision Of Regression':



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair