Amanda Peet heeft moeite met ouder worden

Amanda Peet heeft moeite met ouder worden

Ze heeft aan zichzelf gesleuteld, maar botox is uitgesloten.

Verouderen in Hollywood bezorgt verscheidene acteurs problemen, vooral als het tot rollen aankomt. Actrices hebben het helemaal moeilijk, zij worden naast hun leeftijd ook op hun schoonheid beoordeeld. Middels een artikel op de website van Lena Dunham heeft Amanda Peet (Identity) aangegeven hier ook mee te kampen. De 44-jarige wordt zelfs voor bepaalde rollen afgewezen, ondanks dat ze het verouderingsproces probeert tegen te gaan.

Eerst biecht ze op: "Ik vrees dat een bezoek aan de cosmetische dermatoloog mij verslaafd zal maken. Ik zou waarschijnlijk naar binnen gaan voor een kleine facelift en dan kom ik eruit als een kogelvis. Of als iemand wier gezicht permanent tegen een glazen raam drukt. Misschien wel als iemand die in de straalstroom van een 747 staat. Waarom zou ik 't doen als iedereen het zal opmerken? Ik wil datgene wat me jonger maakt, niet hetgeen dat ervoor zorgt dat ik eruit ziet alsof ik 'datgene' gebruikt heb."

De zus van Peet zou het makkelijker hebben als dokter, in haar ambacht maakt het niet uit hoe oud ze is en eruit ziet. "Inzetbaarheid draait om het uiterlijk, en ik geef om mijn uiterlijk. Hoe zou ik anders mijn trainer en styliste verklaren? Ik heb mijn tanden gebleekt, mijn haar geverfd, mijn gezicht gepeld en gelasered. Ik heb zelfs een groot aantal crèmes gebruikt die het verouderen trotseren. Meer dan eens heb ik de cameraregisseur gevraagd om mijn lachrimpels te verzachten. Niets hiervan suggereert dat ik elegant ouder word."

Concurrenten maken het eveneens lastig. Jongere actrices komen eerder in beeld voor een bepaalde rol dan een oudere, zij het bekendere naam. Peet noemt er één die de laatste paar jaren een grote naam voor haarzelf maakt.

"Ik word constant opzijgezet in ruil voor jonger talent, zoals Alicia Vikander. Je zult denken: 'Maar zij is 27 en een beeldschone filmster, en jij bent 44 en een tv-moeder-achtig typetje van een laag niveau. Jullie zitten niet in dezelfde klasse. Maar zij drukt me wel weg. Zij bevindt zich in het warme middelpunt, ik aan de afgelegen buitenrand. De trein heeft het station verlaten en ik ben zo'n debiele achterblijver die ernaast rent met haar tas klem tussen de deur. Iedereen kijkt naar me en zegt: 'Laat gaan, jij eigenwijze, ouwe tang! Er is geen ruimte voor jou.'"



NieuwsFilm

meest populair