Will Ferrell ziet af van rol als President Ronald Reagan met Alzheimer

Will Ferrell ziet af van rol als President Ronald Reagan met Alzheimer

Black List-scenario 'Reagan' kreeg twee zeer ontevreden klant, dochter- en zoonlief Patti & Michael.

Grappenmaker Will Ferrell had interesse in een komedie getoond die weldra onder vuur lag. Het gaat om Reagan, waarin Ferrell de Amerikaanse president Ronald Reagan zou belichamen. Vorig jaar kreeg het schrijfwerk van Mike Rosolio de eer om teruggevonden te worden op de Black List met beste ongeproduceerde scripts. Het plot, zij het fictief, is niet door iedereen met open armen ontvangen.

Reagan was de 40ste leider van de Verenigde Staten en voerde zijn plichten van 1981 t/m 1989 uit. De komedie start aan het begin van Reagan's tweede termijn. De president ontwikkelt symptomen van de ziekte van Alzheimer, wat het Witte Huis angst aanjaagt. Vervolgens krijgt Reagan een stagiair die hem wijs moet maken dat hij in werkelijkheid een acteur is die aan een film werkt. Zijn rol? Die van president.

Hoewel er nog geen regisseur in beeld is, ziet het ernaar uit dat de productie lastig van de grond komt. Farrell was nog niet één dag aan Reagan verbonden toen de negatieve reacties binnenstroomden. De boosdoeners zijn de zoon en dochter van de wijlen president, Michael Reagan en Patti Davis. Michael liet via Twitter zijn ongenoegen horen en Patti ging zelfs een stap verder, zij schreef via haar website een brief aan Ferrell. Beiden deden een beroep op het feit dat een film over Alzheimer niet grappig mag/hoort te zijn.




Een woordvoerder van de komiek heeft echter onthuld dat Ferrell nooit officieel aan boord was. Het scenario was één van vele scripts waarin hij interesse had getoond. Daarnaast zei de woordvoerder dat de toon van Reagan niet te omschrijven is als een humorfilm. Ferrell heeft nochtans besloten het project niet na te jagen.

NieuwsFilm

meest populair