Arthouse

'A Melody to Remember' wint bij het Far East Festival

De film over een Koreaanse oorlogsveteraan won de publieksprijs.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Michelle Iwema om 13:08 in Arthouse
A Melody to Remember van Lee Han won bij de achttiende editie van het Far East Film Festival de publieksprijs. Het festival, dat is uitgegroeid tot een van de belangrijkste podia voor Aziatische cinema binnen Europa, werd van 22 tot 30 april gehouden in het Italiaanse Udine.

De film gaat over een Koreaanse oorlogsveteraan, die een koor opzet bij een weeshuis nadat hij terugkomt van de oorlog. De film werd in januari al in Korea uitgebracht en was daar een groot succes.

Bij het Far East Film Festival worden ook de films, die op de tweede en derde plek zijn geëindigd bekroond. Sori: Voice from the Heart eindigde als tweede. Dit drama van Lee Ho-Jae vormde tevens de afsluitende film van het festival.

Shuichi Okita’s komedie Mohican Comes Home won de derde prijs, evenals de Black Dragon Audience Award. Deze prijs wordt bepaald door bezoekers met een speciaal pas. De Mymovies Award, die door stemmingen op internet wordt bepaald, ging naar Hitoshi One’s Bakuman.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair