'Purple Rain'- jas van Prince te koop

'Purple Rain'- jas van Prince te koop

De zwart- witte blazer die Prince in de film droeg, wordt geveild.

Een uniek stuk memorabilia uit de film Purple Rain wordt door Californische veilinghuis Profiles in History aangeboden bij een veiling op 29 juni, namelijk een zwart witte blazer met leren mouwinzetten die Prince in film droeg.

"Het is het meest belangrijke item van Prince filmkleding dat ooit is geveild," vertelde Joe Maddalena van Profiles in History. Het kledingstuk werd gedragen in de scène waarin Prince met Apollonia Kotero op een motor zit.

Het jasje is extra bijzonder, omdat er maar weinig Prince memorabilia in omloop is. Reden hiervoor is, omdat hij zijn garderobe na afloop van opnames allemaal zelf hield. Dit jasje gaf de muzikant na de opnamen aan een visagiste, van wie de zus het nu te koop aanbiedt. Geschatte prijs van verkoop is tussen de 6000 en 8000 dollar. Maar volgens Maddalena is de kans groot, dat het deze schatting ver overstijgt: "Hopelijk haalt het een bedrag op, dat gelijk staat aan zijn status als muzikant."

De blazer is niet het enige item, waar 29 juni op geboden kan worden. Andere items vormen kostuums van Britney Spears en een handschoen van Michael Jackson. Wie wil meebieden, kan dat online doen.



NieuwsFilm

meest populair