Tabloidblad Globe biedt excuses aan Michael J. Fox

Tabloidblad Globe biedt excuses aan Michael J. Fox

Zij schreven dat de acteur, wegens zijn aftakelende lichaam, bereid is om dood te gaan.

Het Amerikaanse blad Globe, dat in de supermarkten te vinden is, bezat begin april een negatief artikel over Michael J. Fox. Daarin stond o.a. dat de 54-jarige Back to the Future-acteur een operatie heeft afgeslagen die zijn leven kon redden. "Hij heeft geen hoop in het stoppen van de angstaanjagende verschrikking dat de verlammende ziekte van Parkinson is. Nu de bevingen toenemen, zijn botten steeds meer knikken en dementie mogelijk zal intreden, beseft Fox dat zijn toekomst er somber uitziet."

De acteur wordt inderdaad in een donker licht geworpen. Het bovenstaande ging tevens samen met de volgende schaamteloze uitspraken: "Michael weet dat dit een strijd is die hij niet kan winnen. Elke dag wordt het erger. Zijn lichaam laat hem in de steek." Het was kort daarop Michael J. Fox die zelf via Twitter aangaf wat een ongelofelijke kletspraat het blad verkocht. Hij noemde het artikel "verontrustend en compleet flauwekul."

Een maand later bood Globe diens excuses aan en publiceerde een krachtige, maar korte retractie. "We verontschuldigen ons aan Michael J. Fox inzake een artikel over zijn gezondheid in het 4 april nummer van Globe. Meneer Fox leidt nog steeds een bevredigend en succesvol leven. Hij is een optimistische baken van onvoorwaardelijke hoop en inspireert mensen die met Parkinson-uitdagingen worstelen. We hebben berouw van onze eerdere betrokkenheid die het tegenovergestelde beweerde."

26 Jaar geleden, in 1990, werd Fox met de ziekte van Parkinson gediagnosticeerd. Pas in 1998 maakte hij het publiekelijk bekend. De Canadese Amerikaan is sinds 1988 gelukkig getrouwd met actrice Tracy Pollan. Samen hebben ze vier kinderen.



NieuwsFilm

meest populair