George Lazenby ziet Idris Elba als 007 wel zitten

George Lazenby ziet Idris Elba als 007 wel zitten

Lazenby speelt zelf James Bond in de film On Her Majesty's Secret Service.

Voormalig James Bond-acteur George Lazenby ziet Idris Elba (Thor, Luther) als de volgende 007 wel zitten. De Australische acteur, die in 1969 zelf James Bond in de film 'On Her Majesty's Secret Service' portretteerde, vertelde dat velen het niet eens zullen zijn met deze keuze. George denkt echter dat het casten van Idris Elba een heel goed idee zal zijn.

Toen aan George Lazenby werd gevraagd of James Bond gespeeld kan worden door een donkere acteur, vertelde de 77-jarige multimiljonair: "Dat is niet aan mij. Ik bedoel, waarom niet? Dat is wat ik zeg."

De Britse geheim agent werd tot nu toe altijd door een blanke acteur gespeeld. Dit past het beste bij de beschrijving die van het personage wordt gegeven in de boeken van Ian Fleming. Mocht Idris Elba inderdaad de vervanger van Daniel Craig worden, dan zou dit een hele bijzondere stap zijn.

Op de vraag of Idris Elba een goede Bond zou zijn, antwoordde Lazenby: "Waarom niet? Het zou een goed idee zijn." Volgens Lazenby zullen er wel mensen zijn die het niet leuk vinden als Idris Elba daadwerkelijk gekozen zou worden voor de rol. "Veel mensen zullen zeggen: James Bond is niet donker," aldus Lazenby.

On Her Majesty's Secret Service was de enige Bond-film waarin George Lazenby te zien was. De acteur stapte op omdat hij van mening was dat niemand zat te wachten op een smoking dragende geheim agent. Volgens Lazenby was de reeks gedoemd te mislukken.

Ondanks dat On Her Majesty's Secret Service geen groot succes werd, waren de producenten erg tevreden met zowel de film als met Lazenby. De producenten wilde de acteur zelfs een contract geven voor nog twee films.

De huidige James Bond wordt door Daniel Craig gespeeld. Mogelijk was Spectre (2015) zijn laatste James Bond-film. Naast Idris Elba worden ook Tom Hiddleston en Damian Lewis vaak genoemd als vervanger van Daniel Craig.



NieuwsFilm

meest populair