Hulk Hogan klaagt Gawker Media opnieuw aan wegens sekstape

Hulk Hogan klaagt Gawker Media opnieuw aan wegens sekstape

Voorheen omdat zijn privacy geschonden was, nu om het uitlekken van racistische uitspraken.

Oud-worstelaar Hulk Hogan ziet rood. Pas geleden nog won hij een grote rechtszaak tegen Gawker Media, die Hogan's 90 seconden durende seksvideo online had geplaatst. De winst? Een onbeduidend bedrag van 140 miljoen dollar. Je zou zeggen dat, dat genoeg geldbriefjes zijn om de tranen mee weg te vegen die hij door emotionele schade heeft opgelopen. Maar nee, Hogan klaagt hierbij nogmaals Gawker Media aan, hoewel het onbekend is voor hoeveel.

De reden waarom zij nu met een nieuwe beschuldiging kampen is volgens de ingediende papieren wegens het uitlekken van "verzegelde rechtbankdocumenten." Hierin stonden de racistische uitspraken van Hogan uitgetypt. Tijdens de video meldt de beste man namelijk dat de donkere vriend van zijn dochter een N-woord is en daarnaast evenveel kapitalen bezit als een zwerver. Het creëerde toentertijd aardig wat ophef. Hogan werd zelfs uit de WWE (World Wrestling Entertainment) getrapt.

Volgens hem zijn de afschriften openbaar gemaakt om Gawker Media weer in de schijnwerpers te plaatsen. Destijds worstelden zij met felle concurrentie. De uitspraken van Hogan zouden de oplossing zijn geweest waar ze naar zochten. Het was roddelwebsite National Enquirer die namens Gawker Media de afschriften online plaatsten. In de aanklacht is te lezen dat Gawker-editor A.J. Daulerio een tweet naar Hogan had gestuurd, bestaande uit een link naar het artikel en diverse XOXOXO-kusjes.

Middels hun eigen website heeft Gawker Media de volgende mededeling geplaatst: "Dit begint belachelijk te worden. Hulk Hogan is een bekritiseerde bekendheid die het rechtssysteem misbruikt om zijn publieke imago en media-aandacht aan te sturen. Het was absurd genoeg dat hij om 100 miljoen dollar vroeg wegens emotionele onrust en economische schade voor een verhaal dat hijzelf al openbaar had gemaakt. Nu geeft hij ons de schuld van racistische uitlatingen die hijzelf uitte."

"Zoals we eerder hebben gezegd en met alle plezier opnieuw zullen doen," eindigt hun statement, "de informatie is niet door Gawker uitgelekt. Het is tijd voor Hulk Hogan om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen woorden, want de enige persoon die aansprakelijk is voor Hogan's WWE-ontslag, is Hulk Hogan."



NieuwsFilm

meest populair