Arthouse

Robert de Niro eregast in Cannes

De film 'Hands of Stone' met de acteur in een van de rollen krijgt een speciale voorstelling op het festival.

door Michelle Iwema om 09:47 in Arthouse
De film Hands of Stone zal een speciale screening krijgen op het filmfestival in Cannes. Hiermee eert de festivalorganisatie acteur Robert De Niro, die een rol heeft in de film.

Hands of Stone is een biopic over het leven van de Panamese bokslegende Roberto Duran en is geregisseerd door Jonathan Jakubowicz. Op 16-jarige leeftijd debuteerde de jonge bokser Duran, om flink wat later op zijn 50e met pensioen te gaan. Als bijnaam krijgt hij Manos de Piedra, Handen van Steen. Edgar Ramírez speelt de hoofdrol en De Niro zijn coach Ray Arcel, die hem in de jaren zeventig en tachtig naar grote successen in de boksring weet te coachen. Ook zanger Usher is te zien in een rol als van Durans rivalen Sugar Ray Leonard.

"Ik kijk er naar uit om terug te komen naar Cannes, met name met deze film Hands of Stone," liet De Niro weten in een persbericht van het festival. "Deze film is opbeurend, verheffend en vermakelijk voor het publiek. Ik hoop al mijn filmvrienden van over de hele wereld [in Cannes] te zien om samen dit leuke event te ervaren."

Hands of Stone draait 16 mei in Cannes en draait vanaf augustus in de bioscoop. Producent Harvey Weinstein liet weten ook uit te kijken naar de speciale screening. “Hands of Stone is vintage De Niro," zei hij. "Iedereen die Bob kent, weet wat voor passie hij heeft voor boksen en de enorme input van hem aan deze film was erg realistisch en slim. Namens het bedrijf [The Weinstein Company] kan ik zeggen dat we uitgelaten zijn, dat het Cannes filmfestival ervoor heeft gekozen om Bob te eren met deze speciale screening. Het belooft iets leuks te worden en een geweldige avond waarin we een van de belangrijkste mensen binnen onze industrie eren."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair