Politieke film 'The Last Full Measure' verwelkomt Scott Eastwood & Ed Harris

Politieke film 'The Last Full Measure' verwelkomt Scott Eastwood & Ed Harris

Ook met Fishburne, Freeman, Garcia, Duchovny, Fichtner en Duvall?

Het passieproject The Last Full Measure van regisseur Todd Robinson (Lonely Hearts) is weer een stap verder gekomen richting de realiteit. Volgens Deadline hebben Scott Eastwood en Ed Harris beiden voor een hoofdrol getekend. Robinson pende zelf het scenario dat hij zal verfilmen, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

In het heden volgen we Scott Huffman (Eastwood), een medewerker van het Pentagon. Hij neemt het op tegen de politieke intriges van Washington nadat hij ontdekt dat paratroeper/arts William H. Pitsenbarger over het hoofd gezien is toen hij tijdens de Vietnamoorlog zichzelf opofferde om 60 Amerikaanse soldaten te redden. Zij waren in een hinderlaag beland. Samen met andere veteranen tracht Huffman het Congres van de Verenigde Staten te overtuigen om Pitsenbarger met een Medal of Honor te onderscheiden.

Deadline bericht ook dat Laurence Fishburne en Morgan Freeman de laatste gesprekken voeren om zich bij de bovengenoemde heren aan te sluiten. Een interessant weetje is dat Robinson graag een ensemble in zijn film ziet, voorheen heeft hij eerder in interviews aangegeven (Naast Fishburne, Freeman en Harris) ook Andy Garcia, David Duchovny, William Fichtner en Robert Duvall te willen zien. Of zij ook nog een telefoontje ontvangen zal de toekomst uitwijzen.

De filmmaker heeft voorlopig nog genoeg tijd om alle heren bijeen te verzamelen, want de productie gaat in september van start. Deze is in handen van Trilogy Entertainment Group en Solar Filmworks.



NieuwsFilm

meest populair