Cannes opent controversieel met verkrachtingsgrap

Cannes opent controversieel met verkrachtingsgrap

Ceremoniemeester neemt Woody Allen op de hak voorafgaand aan zijn openingsfilm 'Cafe Society'

De 69e editie van het Cannes filmfestival begon een beetje ongemakkelijk, toen de ceremoniemeester, in handen van acteur Laurent Lafitte, een grap maakte over verkrachtingen voorafgaand aan de vertoning van Woody Allens film Cafe Society .

"Het is leuk dat je zoveel films hebt opgenomen in Europa," zei hij. "Zelfs als je niet in Amerika bent veroordeeld voor verkrachting." Aangenomen werd, dat hij zijn opmerking maakte tegen Allen, die een paar minuten daarvoor nog een staande ovatie van de zaal had gekregen.

"Bedankt voor uw komst," vervolgde hij. "Het is goed dat je de slecht betaalde baantjes aan Franse acteurs geeft, zodat ze weten wat hun plaats is." Laurent Lafitte is zelf ook te zien op het festival, namelijk in de competitiefilm Elle van Paul Verhoeven. De openingsceremonie vervolgde met een speciaal eerbetoon aan Prince. De Franse acteur Matthieu Chedid zong voor het publiek Purple Rain tegen een paarse achtergrond.

De openingsfilm Cafe Society vormde voor Allen de derde keer dat hij het festival mocht openen. De titel stamt van een een bekende New York Club in de jaren 30 en de film bevat veel bekende namen. Zo spelen onder meer Kristen Stewart, Steve Carrell, Jesse Eisenberg en Blake Lively erin mee. Stewart, Eisenberg en Lively waren bij de opening aanwezig en liepen samen met Woody Allen over de rode loper.



NieuwsFilm

meest populair