Café Society (2016)

Anyone who is anyone will be seen at Café Society.

In de nieuwe Woody Allen probeert een groentje voet aan de grond te krijgen in het Hollywood van de jaren dertig terwijl hij zich verliest in een onmogelijke verliefdheid.
play

6,4 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Speelt zich af in jaren 30 in Hollywood. Een jongeman komt aan op deze locatie waar alles in het teken staat van de filmindustrie. Hij hoopt er dan ook een baantje te vinden binnen deze sector. Hij wordt echter verliefd en laat zich meeslepen in de wervelende sfeer van het caféleven, dat daar gaande is.

Regie
Woody Allen
Cast
Kristen Stewart, Blake Lively, Steve Carell, Jesse Eisenberg, Corey Stoll, Anna Camp, Ken Stott, Parker Posey, Kelly Rohrbach, Judy Davis, Paul Schneider, Saul Stein, Richard Portnow, Sheryl Lee, Don Stark, Jeannie Berlin, Tony Sirico, Stephen Kunken, Gregg Binkley, Sari Lennick, Todd Weeks, Gabriel Millman, Jodi Carlisle, Max Adler, Armen Garo, Lev Gorn, Paul Schackman, Laurel Griggs.
Release
11.05.2016
Release NL
11.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Woody Allen | Cast: Jesse Eisenberg (Bobby), Kristen Stewart (Vonnie), Steve Carell (Phil Stern), Sheryl Lee (Karen Stern), Corey Stoll (Ben Dorfman), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2016

Woody Allen, de karakteristieke, tachtigjarige New Yorkse filmmaker leeft voor zijn vak en zal waarschijnlijk met regiestoel en al het graf in worden gedragen. Laten we hopen dat dat nog lang gaat duren. Qua productiviteit wijst in elk geval niets op verval, want Allen is alweer met twee projecten bezig: een televisieserie voor Amazon en een nieuwe film met o.a. Kate Winslet en Justin Timberlake. Eerst mogen we ons nog verheugen op het prettig luchtige Café Society dat zich afspeelt in het Hollywood uit de hoogtijdagen, waarin sterren nog voor de studio’s werkten en de filmwereld bol stond van magie én corruptie. De New Yorkse Bobby beseft maar al te goed dat je onderaan de ladder moet beginnen. In de jaren dertig verhuist hij vanuit de Bronx naar Los Angeles, waar hij met hulp van zijn oom die daar de invloedrijke filmbons uithangt, voet aan de grond probeert te krijgen.

Bobby is amper droog achter de oren. Hij denkt het wel even voor elkaar te kunnen boksen, maar zelfs oom Phil Stern kan maar moeilijk een gaatje in zijn agenda vinden om hem op weg te helpen. Doelloos doch geduldig wacht Bobby zijn afspraak af. De eenzaamheid dodend besluit hij voor het eerst in zijn leven een prostituee langs te laten komen. In den vreemde doe je nu eenmaal rare en nieuwe dingen. Het treffen zorgt voor typisch Allenesque neurotisch gebrabbel en vormt het iets te vroege komische en verbale hoogtepunt van Café Society. De heerlijk rommelige scène zet de hoofdpersoon treffend neer als een jongen bij wie wilskracht en lef voortdurend met elkaar wedijveren. Eigenlijk is Bobby veel te lief om de harde, zakelijke filmwereld aan te kunnen. De jongeman wacht voortdurend op iets wat wellicht wel helemaal niet komen gaat. Hij krijgt gelukkig hulp van de secretaresse van zijn oom. Deze Vonnie, een verrassend charmante en opvallend vrolijk kijkende Kristen Stewart, neemt Bobby op sleeptouw. De innemende jongedame maakt echter ook heel duidelijk dat het wat haar betreft een platonische onderneming gaat worden, want ze is al aan de man. Desondanks dreigt Bobby zich helemaal in zijn nieuwe vriendschap te verliezen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Café Society Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...film zonder vooroordelen bekeken en ik kan niet zeggen dat ik een groot Woody Allen kenner of liefhe......"