Featured

Alles over 'Café Society'

De nieuwe Woody Allen!

door Jim Pedd om 10:00 in Featured
Komende donderdag komt de film Café Society uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 11 augustus in première. Wil je weten welke films je nog meer niet mag missen deze maand? Bekijk dan onze maandtips.

Café Society

Regie: Woody Allen | Cast: Steve Carell (Phil Stern), Sheryl Lee (Karel Stern), Jesse Eisenberg (Bobby), Sari Lennick (Evelyn), Corey Stoll (Ben Dorfman) e.a. | Scenario: Woody Allen | Speelduur: 96 minuten | Genres: Drama, Komedie, Romantiek | Kijkwijzer: 12

New York, de jaren ’30. Terwijl hij steeds meer moeite heeft met het omgaan met zijn kibbelende ouders, zijn gangster-broer en de juwelenwinkel van de familie, verlangt Bobby Dorfman naar verandering van omgeving. En dus besluit hij zijn geluk in Hollywood te gaan beproeven. Hij gaat aan de slag als loopjongen voor zijn oom, een machtige agent voor filmsterren. Hij wordt al snel verliefd, maar helaas heeft het meisje al een vriend. Bobby neemt genoegen met een vriendschap – tot de dag dat ze bij hem voor de deur staat om te vertellen dat haar vriend het net heeft uitgemaakt. Bobby’s leven neemt plotseling een flinke wending, en dan ook nog eens een heel romantische.

Structuur als een roman

Woody Allen zegt dat hij Café Society schreef als een roman. Het is een breed opgezette film, die draait om een brede cast van filmsterren, miljonairs, playboys, professoren en slimme mannen en vrouwen. “Toen ik het scenario schreef, structureerde ik het als een boek,” vertelt Allen in de persmap. “Net als in een boek, stop je een tijdje in de film en zie je een scène tussen de protagonist en zijn vriendin, een scène met zijn ouders, gevolgd door eentje met zijn zus, of een gangsterbroer, een scène met Hollywoodsterren en dan de Café Society, waar politici, debutanten en playboys samenkomen. Voor mij is dit het verhaal van iedereen, niet gewoon van een persoon.”

Eerste reacties

Een blik op RottenTomatoes leert dat er gemengde reacties zijn op de film. Café Society staat op een rating van 70 procent, met een 6 als gemiddeld cijfer. De beelden en het ”charmante spel” worden geprezen, en passen bij de ”lichtgewicht Allen-komedie, wiens oprechte plezier de voorspelbaarheid wat doet vergeten”.

Box office prestaties

Café Society kostte dertig miljoen dollar om te maken en moet zijn budget nog terugverdienen. Tot nu toe heeft de film alleen nog in de VS gedraaid en haalde deze daar 6,7 miljoen dollar op. De rest van de wereld zal vermoedelijk veel goed maken: gewoonlijk halen films van Allen hooguit twintig procent uit hun totale opbrengst uit de VS.

Trivia

De eerste film sinds de oorspronkelijke Twilight (2008) waarvoor actrice Kristen Stewart auditie moest doen om een rol te krijgen. • Voor Stewart en actrice Blake Lively is dit de eerste keer dat ze met Woody Allen samenwerkten. • Voor Allen is dit de eerste keer dat hij samenwerkt met cinematograaf Vittorio Storaro.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair