Poll

POLL: Universal Monsters Cinematic Universe

Welk film wekt jouw interesse het meest?

door Bram de Groot om 22:04 in Poll
Op dit moment lijkt elke filmstudio te werken aan gedeelde filmuniversa. Universal Pictures heeft hoge verwachtingen bij de reboot van het Universal Monsters Cinematic Universe. De studio zal de originele reeks (1931-1948) aanvullen met enkele nieuwe personages. Onderstaande POLL kijkt vooruit naar wat we komende jaren kunnen verwachten.

Gestart met Dracula Untold?

In oktober 2014 verscheen de flop Dracula Untold van regisseur Gary Shore. Ondanks de matige ontvangst en box office-prestaties was er wel een open einde die Count Dracula (Luke Evans) in de moderne tijd plaatste. Het is onduidelijk of Universal de film tot het UMCU rekent. Wie weet verschijnt er termijn nog een nieuwe Dracula-film.

The Mummy

Wordt Dracula Untold niet tot het Monster Universum gerekend, dan zal de eerste film The Mummy worden, van regisseur Alex Kurtzman en met namen als Tom Cruise (Tyler Colt), Sofia Boutella (The Mummy) en Russell Crowe (Dr. Henry Jekyll). De film staat gepland voor 9 juni 2017 en de opnames zijn reeds gestart.

The Wolf Man en The Invisible Man

Er zijn twee films al wat verder in de pre-productiefase. Aan The Wolf Man wordt al geruime tijd gewerkt en recent werd aangekondigd dat Johnny Depp de titelrol gaat spelen in The Invisible Man. Voorgaande titels verschijnen hoogstwaarschijnlijk in 2018 en 2019.

2020 en verder...

Ook wordt er gewerkt aan Creature from the Black Lagoon (mogelijk met Scarlett Johansson), Bride of Frankenstein (mogelijk met Angelina Jolie) en Van Helsing. De laatste is uiteraard een wat vreemde eend in de bijt. Van Helsing is uiteraard geen filmmonster, maar het personage dat jacht maakt op de monsters. Van alle bovenstaande films verschenen door de jaren heen uiteenlopende films.28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Ik stem niet. Want er is er eigenlijk geen 1 die mij interesseert Smiley face

robinbeckers

Avatar

Twijfelde tussen Van Helsing en The Mummy.

Toch voor Van Helsing gegaan vanwege dat die film nog op mijn netvlies staat gebrand als een sfeervolle film en voor die tijd geweldig gemaakte monsters die ik graag in een nieuwe jasje van deze tijd wil zien.

Ed Crane

Avatar

Creature From The Black Lagoon

("Black Lagoon. The Creature from the Blue Lagoon was Brooke Shields.")

Ereptile

Avatar

Ik vind het hele idee van een Monster Cinematic Universe bizar. Maar ik ben ook wel benieuwd naar Van Helsing.

Eigenlijk zat de Van Helsing (met Hugh Jackman in de rol) al in een soort van Cinematic Universe. Hij versloeg zowel Dr.Jekyll/Mr.Hyde en Dracula in 1 film!

Om Van Helsing als een soort Punisher te zien die alle monsters afslacht, lijkt me op zich wel tof.

Maar ik denk dat dit meer gaat richting een volgende League of Extraordinary Gentlemen...

DeMuizenkoning

Avatar

Ik ga voor ''The Mummy''; de flop ''Dracula Untold'' wordt niet tot het Monster Universum gerekend, dus wel redelijk belangrijk dat de eerstvolgende wel een goede indruk maakt en het Monster Universum goed opent, gaat voornamelijk van deze film afhangen (waar ook toch al meerdere grote namen aan meedoen) of ik uitkijk naar de rest.

johnwayne

Avatar

De belangrijkste monsters uit de oorspronkelijke Universal-, en ook uit de latere Britse Hammerreeks, waren Dracula en Frankenstein. Bij Universal hebben ze naar mijn mening nog steeds niet de beste Draculaverfilming geleverd. Die zou ik graag eens willen zien. Maar welke acteur kan Christopher Lee (Hammer) overtreffen?

Arne1

Avatar

Goov25 "Ik stem niet. Want er is er eigenlijk geen 1 die mij interesseert Smiley face"

Ja ik snap ook niet waar dit ineens van komt. Na marvel en DC wilt ineens iedereen een universum creëren. Gingen ze ook niet iets met MIB Doen ? :|

Frietgezicht

Avatar

The Mummy.
Ik denk niet dat Cruise zou meedoen als het script en de mensen die eraan gaan werken weinig voorstellen. Hij heeft het idee dat het een goede film zal worden en daardoor ik ook.

starbass

Avatar

robinbeckers "Twijfelde tussen Van Helsing en The Mummy.

Toch voor Van Helsing gegaan vanwege dat die film nog op mijn netvlies staat gebrand als een sfeervolle film en voor die tijd geweldig gemaakte monsters die ik graag in een nieuwe jasje van deze tijd wil zien."


?? ik weet niet wat voor pillen je had geslikt toen je van Helsing keek, maar dat is toch wel een van de meest veschrikkelijke film die ik ooit heb gezien, hij komt dicht in de buurt van a league of extraordinary gentlemen.

1 voordeel, een remake kan haast niet slechter dan de eerste :D

adofmirosch

Avatar

Arne1 " Gingen ze ook niet iets met MIB Doen ? :|"Daar komt een crossover met jumpstreet van.

adofmirosch

Avatar

Van helsing gekozen, lijkt me inderdaad een tof personage om een soort punicher van te maken.

De Hugh jackman film grijs gedraaid vroeger & nog steeds vermakelijk.
Zal maar eens kijken of die op netflix staat.

Decepticon

Avatar

Frietgezicht "The Mummy.
Ik denk niet dat Cruise zou meedoen als het script en de mensen die eraan gaan werken weinig voorstellen. Hij heeft het idee dat het een goede film zal worden en daardoor ik ook."
Dat heb ik net zo, die film moet haast wel iets goeds opleveren en daarom heb ik ook op The Mummy gestemd.

Daarnaast ben ik toch wel een beetje benieuwd wat ze voor het hele universum van doorlopend verhaal bedacht hebben en wat voor films dat opleveren. Het zal vast spektakel moeten geven.

M0vieFreak

Avatar

Ik kijk het meest uit naar The Mummy. Hoe meer monsterfilms hoe beter. :Y

YOLO

Avatar

johnwayne "De belangrijkste monsters uit de oorspronkelijke Universal-, en ook uit de latere Britse Hammerreeks, waren Dracula en Frankenstein. Bij Universal hebben ze naar mijn mening nog steeds niet de beste Draculaverfilming geleverd. Die zou ik graag eens willen zien. Maar welke acteur kan Christopher Lee (Hammer) overtreffen?"


De Hammerreeks :W

Echter ik vond The Mummy 1999 een erg geslaagde remake. Had trouwens ook een fijne DVD release, dat via Amazon kon bestellen. :W

Spider-fan

Avatar

In principe toch Creature from the Black Lagoon. Die is helemaal nog nooit geremaked en ik vraag me af hoe je die zou moeten updaten. Het origineel is best leuk, maar uiteindelijk is het design van het monster mooi, maar voor tegenwoordig toch ook wel cheesy en gedateerd. Je zou een monster moeten hebben dat anno nu indruk maakt, maar toch herkenbaar is als de Gill-Man van toen.

Spider-fan

Avatar

Ed Crane "Creature From The Black Lagoon

("Black Lagoon. The Creature from the Blue Lagoon was Brooke Shields.")"


Je zou Shields wel kunnen casten in Creature from the Black Lagoon. Dan heb je wel een mooie tagline:

'She went from the Blue Lagoon to the Black Lagoon.'

Spider-fan

Avatar

Ereptile "Ik vind het hele idee van een Monster Cinematic Universe bizar.
"


Volgens mij noemen ze het zo om mee te gaan in de trend van Marvel en DC. Ik vind de term cinematic universe sowieso wat overdreven: het zijn een aantal films die deels samenhangen/deels standalone zijn (je kunt de films van Marvel en DC ook los kijken, al zul je de referenties naar de andere films niet oppikken).
Maar cinematic universe is één van die termen die gewoon goed klinken.

Op de originele Universal-klassiekers (dus de eerste Dracula, Frankenstein, etc.) zijn overigens wel allemaal vervolgen gemaakt, maar alleen Bride of Frankenstein is ook een klassieker geworden en eigenlijk misschien nog wel beter dan de eerste.
En na alle solo-vervolgen kreeg je de films waarin meerdere monsters speelden, dus er is altijd wel een soort 'Universal Monsters cinematic universe' geweest.

Spider-fan

Avatar

johnwayne "De belangrijkste monsters uit de oorspronkelijke Universal-, en ook uit de latere Britse Hammerreeks, waren Dracula en Frankenstein. Bij Universal hebben ze naar mijn mening nog steeds niet de beste Draculaverfilming geleverd. Die zou ik graag eens willen zien. Maar welke acteur kan Christopher Lee (Hammer) overtreffen?"


Ik vind toch meerdere acteurs echt goed als Dracula: Bela Lugosi, Klaus Kinski en Max Schreck (oke, hun films heetten Nosferatu, maar dit was puur een rechtenkwestie met de weduwe van Stoker - het is gewoon het verhaal van Dracula), Gary Oldman, Gerard Butler. Eigenlijk vind ik de meeste acteurs wel goed als Dracula - maar het is ook een erg dankbare rol waar je veel in kan leggen als acteur.

Toch spreekt Lee het meest tot de verbeelding bij velen. En hij was er zelf niet dol op dat hij maar steeds voornamelijk met die rol werd geassocieerd. 'Ik heb er maar een paar gedaan', zei hij altijd.
Ik weet niet wat zijn vertolking nou specifiek zo populair maakt vergeleken met alle anderen, al zijn Hammerfilms sowieso altijd heel sfeervol.
Waarschijnlijk zal dat hij heel weinig (of in sommige films niks) zegt in de rol ook meespelen. Dat geldt ook sterk voor Schreck's vertolking tenslotte.
En Lee had door zijn lengte natuurlijk altijd iets imposants.

Ed Crane

Avatar

Gary Oldman vond ik ook een goede Dracula. Deze filmversie van Francis Fors Coppola vind ik zelf erg goed. Nosferatu vind ik ook erg goed, dat is m' n favoriete filmadaptatie van het verhaal.

Ed Crane

Avatar

Spider-fan "Volgens mij noemen ze het zo om mee te gaan in de trend van Marvel en DC. Ik vind de term cinematic universe sowieso wat overdreven: het zijn een aantal films die deels samenhangen/deels standalone zijn (je kunt de films van Marvel en DC ook los kijken, al zul je de referenties naar de andere films niet oppikken).
Maar cinematic universe is één van die termen die gewoon goed klinken.

Op de originele Universal-klassiekers (dus de eerste Dracula, Frankenstein, etc.) zijn overigens wel allemaal vervolgen gemaakt, maar alleen Bride of Frankenstein is ook een klassieker geworden en eigenlijk misschien nog wel beter dan de eerste.
En na alle solo-vervolgen kreeg je de films waarin meerdere monsters speelden, dus er is altijd wel een soort 'Universal Monsters cinematic universe' geweest."


Bride Of Frankenstein is denk ik wel de beste van de Universal monsterfilms te moemen (goed, ik heb ze niet allemaal gezien wat met alle vervolgen van al die monsterfilms zijn er erg veel, maar toch...). Die film is echt een klasse apart.

De derde Creature-film, The Creature Walks Among Us, vind ik ook een erg goed vervolg. Er zit een heel aardige subtekst in over de zwarte identiteit, duidelijk opzettelijk erin gestopt. Zo zie je hoe juist dit soort pulpfilms dingen kunnen verbeelden die op een explicietere manier, in 'normale films', destijds niet echt mogelijk waren. De eerste Frankenstein-film van Universal ging er in principe ook over, Bride Of Frankenstein had, zoals bekend is, een gay subtekst (de regisseur was ook homo)...

Enfin, de tweede Creature-film is misschien iets minder, maar is ook wel interessant: hij gaat (min of meer) door waar het eerste deel ophield en samengevoegd vormen ze, zoals de makers hebben gezegd, eigenlijk gewoon een remake van King Kong Smiley face

The Invisible Man vond ik ook best aardig. De visuele effecten zijn voor die tijd (jaren 30) bijzonder goed T+) De sequels niet gezien.

Spider-fan

Avatar

Ed Crane "Gary Oldman vond ik ook een goede Dracula. Deze filmversie van Francis Fors Coppola vind ik zelf erg goed. Nosferatu vind ik ook erg goed, dat is m' n favoriete filmadaptatie van het verhaal."


Coppola's film is mijn favoriete Dracula-verfilming. Ik vind hem het mooist eruit zien (kostuums e.d.) en de muziek is briljant en hoor je ook nog vaak gebruikt bij andere dingen - zo hoorde ik het bijvoorbeeld een keer in de bioscoop bij een trailer van een heel andere film.

Je zou kunnen zeggen dat de personages misschien wat 'houterig' zijn (vooral Keanu Reeves), maar naar mijn idee is dit opzet. Het past heel goed in de stijl van de film, die is zo over-the-top qua stijl (Coppola gebruikt bijvoorbeeld allerlei verschillende camera-technieken en visuele camera-trucs) dat realistisch acteren daar niet bij zou passen. Je moet het geheel meer als een soort opera zien: alles is heel bombastisch en het acteren overdreven dramatisch - de liefdesscènes tussen Winona Ryder en Oldman bijvoorbeeld (die vond Ryder zelf enorm over-the-top).
Wie dit niet oppakt, zal zich eerder irriteren aan de film, maar voor mij werkt het perfect.

Toen Kenneth Branagh diezelfde stijl toepaste op Frankenstein vond ik het veel minder geslaagd dan bij Dracula - al zette De Niro toch wel een goed wezen neer en is het geen slechte film.

Spider-fan

Avatar

Ed Crane "Bride Of Frankenstein is denk ik wel de beste van de Universal monsterfilms te moemen (goed, ik heb ze niet allemaal gezien wat met alle vervolgen van al die monsterfilms zijn er erg veel, maar toch...). Die film is echt een klasse apart.

De derde Creature-film, The Creature Walks Among Us, vind ik ook een erg goed vervolg. Er zit een heel aardige subtekst in over de zwarte identiteit, duidelijk opzettelijk erin gestopt. Zo zie je hoe juist dit soort pulpfilms dingen kunnen verbeelden die op een explicietere manier, in 'normale films', destijds niet echt mogelijk waren. De eerste Frankenstein-film van Universal ging er in principe ook over, Bride Of Frankenstein had, zoals bekend is, een gay subtekst (de regisseur was ook homo)...

Enfin, de tweede Creature-film is misschien iets minder, maar is ook wel interessant: hij gaat (min of meer) door waar het eerste deel ophield en samengevoegd vormen ze, zoals de makers hebben gezegd, eigenlijk gewoon een remake van King Kong Smiley face

The Invisible Man vond ik ook best aardig. De visuele effecten zijn voor die tijd (jaren 30) bijzonder goed T+) De sequels niet gezien."


Ik ken alleen de eerste Creature from the Black Lagoon. Was me niet eens zo bewust dat er sequels waren - nooit iets van gezien.
Ik heb de Universal Monsters dvd collectie waar buste-beeldjes bij zitten van Dracula, Frankenstein en Wolfman. Alleen sequels van die drie zitten erbij. Mummy, Creature, Invisible Man en Phantom of the Opera zitten samen in één box, maar niet meer de sequels daarvan.

Ik zou niet weten hoe je aan de Creature-sequels moet komen. Zullen waarschijnlijk ook wel op dvd zijn uitgekomen, maar dan los?

Invisible Man is op zich wel aardig - zeker qua effecten inderdaad, maar toch mijn minst favoriete titel van allemaal.

En er zijn inderdaad veel mensen die vinden dat een horrorfilm sterker wordt als er een subtekst over iets anders inzit. Ik weet niet echt wat ik daar van moet denken. Voor mij zijn verhaal, sfeer en spanning veel belangrijker. Als je een subtekst in iets stopt, had je ook gewoon een losse film over die subtekst kunnen maken waarin je het onderwerp meer direct behandelt. Maar zoals je zegt, dat was niet altijd in iedere tijd over ieder onderwerp mogelijk.
Maar ook tegenwoordig stoppen bepaalde regisseurs en schrijvers graag nog een subtekst in een horrorfilm, om bijvoorbeeld een bepaald onderwerp aan te kaarten.

robinbeckers

Avatar

starbass "?? ik weet niet wat voor pillen je had geslikt toen je van Helsing keek, maar dat is toch wel een van de meest veschrikkelijke film die ik ooit heb gezien, hij komt dicht in de buurt van a league of extraordinary gentlemen.

1 voordeel, een remake kan haast niet slechter dan de eerste :D"


Iets met een mening of iets in die richting? Verder hoef ik denk ik niet uit te leggen wat je bedoelt met jou zin: die ik ooit heb gezien.

:B

meanrat

Avatar

Ik ga voor Penny Dreadful. Een serie, maar een universum waarin al die monsters samen zouden kunnen komen en waar het veel beter zou werken. Geweldige serie!

Ed Crane

Avatar

meanrat "Ik ga voor Penny Dreadful. Een serie, maar een universum waarin al die monsters samen zouden kunnen komen en waar het veel beter zou werken. Geweldige serie!"


Ik ga voor Tetris. Geweldige videogame!

YOLO

Avatar

starbass "?? ik weet niet wat voor pillen je had geslikt toen je van Helsing keek, maar dat is toch wel een van de meest veschrikkelijke film die ik ooit heb gezien, hij komt dicht in de buurt van a league of extraordinary gentlemen.

1 voordeel, een remake kan haast niet slechter dan de eerste :D"

Ik deel jouw mening als het om Van Helsing uit 2004 gaat. Best wel bizar eigenlijk, want 5 jaar eerder had Stephen Sommers The Mummy gemaakt, die ik dus helemaal geweldig vind.T+) En Deep Rising van Sommers was ook een leuke.

Een remake van Van Helsing zou idd geen slechte optie zijn.

Ed Crane "Ik ga voor Tetris. Geweldige videogame!"

Als er geen Uncharted was, had ik voor Pong gekozen

Spider-fan

Avatar

Het 'probleem' met Van Helsing is vrij simpel: het is gewoon de overdaad. Je hoeft niet elke tien minuten een grootschalige actie-scène.
Als je naar de films van Sommers kijkt, stopt ie van The Mummy naar The Mummy Returns naar Van Helsing er steeds meer effecten in, en lijkt te denken dat die effecten op zich genoeg zijn.
Een film hoort in eerste instantie een verhaal te vertellen, speciale effecten zijn een middel daartoe. Van Helsing als persoon bijvoorbeeld blijft vrij oningevuld, terwijl de digitale monsters je aan de lopende band om de oren vliegen.

Ik vind Van Helsing met een 6 zowel op IMDb als FilmTotaal toch nog verrassend hoog gewaardeerd. We hebben het niet over een Batman and Robin. Van Helsing heeft toch duidelijk veel fans.

starbass

Avatar

robinbeckers "Iets met een mening of iets in die richting? Verder hoef ik denk ik niet uit te leggen wat je bedoelt met jou zin: die ik ooit heb gezien.

:B"


Is inderdaad een mening, ieder zn ding natuurlijk, voor mij blijft het een gedrocht T+) :E

nieuwslaatste nieuws

meest populair