POLL: Universal Monsters Cinematic Universe

Welk film wekt jouw interesse het meest?

Op dit moment lijkt elke filmstudio te werken aan gedeelde filmuniversa. Universal Pictures heeft hoge verwachtingen bij de reboot van het Universal Monsters Cinematic Universe. De studio zal de originele reeks (1931-1948) aanvullen met enkele nieuwe personages. Onderstaande POLL kijkt vooruit naar wat we komende jaren kunnen verwachten.

Gestart met Dracula Untold?


In oktober 2014 verscheen de flop Dracula Untold van regisseur Gary Shore. Ondanks de matige ontvangst en box office-prestaties was er wel een open einde die Count Dracula (Luke Evans) in de moderne tijd plaatste. Het is onduidelijk of Universal de film tot het UMCU rekent. Wie weet verschijnt er termijn nog een nieuwe Dracula-film.

The Mummy

Wordt Dracula Untold niet tot het Monster Universum gerekend, dan zal de eerste film The Mummy worden, van regisseur Alex Kurtzman en met namen als Tom Cruise (Tyler Colt), Sofia Boutella (The Mummy) en Russell Crowe (Dr. Henry Jekyll). De film staat gepland voor 9 juni 2017 en de opnames zijn reeds gestart.

The Wolf Man en The Invisible Man

Er zijn twee films al wat verder in de pre-productiefase. Aan The Wolf Man wordt al geruime tijd gewerkt en recent werd aangekondigd dat Johnny Depp de titelrol gaat spelen in The Invisible Man. Voorgaande titels verschijnen hoogstwaarschijnlijk in 2018 en 2019.

2020 en verder...

Ook wordt er gewerkt aan Creature from the Black Lagoon (mogelijk met Scarlett Johansson), Bride of Frankenstein (mogelijk met Angelina Jolie) en Van Helsing. De laatste is uiteraard een wat vreemde eend in de bijt. Van Helsing is uiteraard geen filmmonster, maar het personage dat jacht maakt op de monsters. Van alle bovenstaande films verschenen door de jaren heen uiteenlopende films.



NieuwsFilm

meest populair