'Fantastic Four 2' nog steeds mogelijk

'Fantastic Four 2' nog steeds mogelijk

Producent Simon Kinberg wil de cast terug.

Verleden jaar leverden 20th Century Fox en Josh Trank misschien wel de slechtste superheldenfilm ooit af. Niet alleen werd Fantastic Four tot op het bot gekraakt door de critici en het publiek; de $120 miljoen kostende film kwam aan de wereldwijde bioscoopkassa niet verder dan $168,0 miljoen. Producent Simon Kinberg heeft nog altijd hoop op een tweede deel.

Ondanks dat Fox de geplande verschijningsdatum van 9 juni 2017 al lang en breed heeft geschrapt, is Kinberg hoopvol tegenover Den Of Geek: "We willen nog een Fantastic Four-film maken. We zijn dol op de cast. Ik bedoel maar: Michael B Jordan en Miles Teller, Kate Mara en Jamie Bell zijn grote acteurs. We zijn dol op ze. Ik hou van de comics, bijna net zoveel als van de X-Men."

Kinberg is overigens wel kritisch over de eerste film: "We hebben geen goede film gemaakt. En de wereld heeft gestemd en ik denk dat ze dit juist hebben gedaan. Maar je kunt niet altijd een goede film maken. Dat doet niemand. Gemiddeld gezien doen we het verder prima. Maar met deze film hebben we veel fouten gemaakt. Fouten waarvan we hebben geleerd en die we niet nog eens begaan."

Ook doet Kinberg een belofte: "We gaan proberen om oprechter om te gaan met de toon van Fantastic Four, welke zich onderscheidt van de X-Men. De toon is helderder, grappiger en meer optimistisch."

Of het vervolg op Fant4stic er ooit gaat komen is maar de vraag. 20th Century Fox lijkt zich vooral te gaan richten op de X-Men franchise, met flink wat spin-offs. Wat vind jij? Fantastic Four 2 doen, of niet?



NieuwsFilm

meest populair