Algemeen

Coppola hekelt Godfather-game

door FilmTotaal op 11.04.2005 om 16:28 in Algemeen
Francis Ford Coppola is niet blij met de Godfather [urlnoblank=http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=4484]videogame[/urlnoblank] die Electronic Arts eind dit jaar zal uitbrengen.

De Amerikaan regisseerde alle delen van de Godfather-trilogie, maar naar zijn mening over het uitbrengen van een game-versie werd nooit gevraagd. Van een blik op het spel werd Coppola vervolgens geen gelukkiger man.


[eng]"I knew nothing about it. They never asked me if I thought it was a good idea. I went and I took a look at what it was ... What they do is they use the characaters everyone knows and they hire those actors to be there and only to introduce very minor characters. And then for the next hour they shoot and kill each other. I had absolutely nothing to do with the game and I disapprove. I think it's a misuse of film."[/eng]

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

juggalo

Avatar

Ik geef ´m groot gelijk. Hij heeft die films groot gemaakt, en het moet weer geexploiteerd worden zonder zijn toestemming. Die game zal nog wel zuigen ook.

Mark

Avatar

Vandaar dat hij ook wel is Francis God Coppola word genoemt. Hij denkt dat hij God is en er niets gebeurt zonder Zijn goedkeuring.

pkwarts

Avatar

Als ik een gamepublisher/gamedeveloper was zou ik me toch wel erg gaan schamen als ik de regisseur er niet bij zou betrekken die de film heeft gemaakt waar ik een spel van maak.

Dr_Frickin_Evil

Avatar

Mark "Vandaar dat hij ook wel is Francis God Coppola word genoemt. Hij denkt dat hij God is en er niets gebeurt zonder Zijn goedkeuring."

In dit geval denk ik dat hij gelijk heeft.

Frenkel

Avatar

Dan vraag ik me toch af wat hij van de eerste Godfather-game vindt.

hettar

Avatar

Lijkt me een beetje vroeg om te zeggen of het wel of geen goed spel zal zijn. Tot nu toe ziet het er best goed uit qua graphics en systeem. Het lijkt me dat Francis sowieso niet van games houdt.

robinson

Avatar

Ik denk niet dat ze coppola om toestemming gaan vragen bij het maken van een video-game.

LangeLoeder

Avatar

hettar "Lijkt me een beetje vroeg om te zeggen of het wel of geen goed spel zal zijn. Tot nu toe ziet het er best goed uit qua graphics en systeem. "


inderdaad, het ziet er wel goed uit... toch hadden ze het hem in ieder geval wel even mogen vertellen!!

Gooch

Avatar

Mja Coppola kan de game dan wel afkeuren. wat z'n goed recht is maar, de rechten liggen niet bij hem, dus zo heel erg boeiend is zijn mening niet atm.

LordOgre

Avatar

'Maar Universal Pictures heeft wel de toestemming gegeven en die heeft toch zo goed als alle rechten... plus dat een bedrijf als EA echt niet zonder toestemming zo'n bekende film zomaar gaat maken zonder toestemming, want dat zou ze miljoenen kosten... Francis wil waarschijnlijk meer geld of weer eens wat meer aandacht...

ash_

Avatar

B.S. Ik denk dat als jij met veel pijn en moeite (ooit gehoord onder welke omstandigheden Coppola The Godfather heeft moeten opnemen?) een goed verhaal wil vertellen en dan je karakters gebruikt worden om een actiegame met weinig verhaal te maken, je dan best gepikeerd kan raken.

Rich Art

Avatar

LordOgre "...Francis wil waarschijnlijk meer geld of weer eens wat meer aandacht..."


Dat denk ik ook ja... En dan maar zeiken natuurlijk. Maar let's hope dat de game wat wordt! :?

Barthuz

Avatar

LordOgre "... Francis wil waarschijnlijk meer geld of weer eens wat meer aandacht..."


Denk dat hij zich over beide niet meer druk hoeft te maken.
Misschien dat het juridisch wel allemaal klopt, maar het blijft raar.

SunChaser

Avatar

Wat moet ik me voorstellen bij een GF-game? Soort Grand Theft? Dat je paardehoofden in een bed kunt verstoppen en mensen de keel kunt afsnijden?

WoUtoMatiC

Avatar

robinson "Ik denk niet dat ze coppola om toestemming gaan vragen bij het maken van een video-game."

Nee, dat hebben ze dus ook niet gedaan. Daar gaat dit artikel over. :?

Sven derks

Avatar

Ach, uiteraard hadden ze hem moeten vragen, hebben ze niet gedaan, Coppola heeft het allemaal met veel pijn en moeite moeten maken, klopt ook al, maar als Coppola er echt zoveel moeite mee heeft dan heeft ie het verkeerde beroep gekozen, want zo werkt het of hij moet zelf gewoon een game uitbrengen die hij wel goed vind. Hij is er na alle pijn en moeite wel schatrijk van geworden.

Keyser Söze

Avatar

Groot gelijk heeft ie, en laat het maar aan EA over om er een grote onspeelbare zooi van te maken tenzij ze het uitbesteden aan een goeie 3rd party developer.

Stok

Avatar

Ach ja zo krijgen zijn films bij jongeren weer een beetje bekendheid en worden er waarschijnlijk meer DVD's verkocht.

Scarface

Avatar

Er komt er jammer genoeg ook een KK SCARFACE game, die gaat ook zuigen.

Van zulke films horen geen spellen te komen.

oT

Avatar

Scarface "KK"


Als wij toch weten wat je hiermee bedoelt, dan moet je niet semi-ethisch de afkorting ervan gebruiken.Schrijf het voluit of natuurlijk het liefst: doe het helemaal niet.. :N

SunChaser

Avatar

Waarom moeten ze toestemming vragen? De karakters zijn niet van hem, het verhaal niet en de films ook niet. Hij was de regisseur waar hij veel geld voor heeft gekregen.

De enigen die toestemming moeten geven zijn de erfen Puzo en de filmmaatschappij.

mickvh

Avatar

SunChaser "Waarom moeten ze toestemming vragen? De karakters zijn niet van hem, het verhaal niet en de films ook niet. Hij was de regisseur waar hij veel geld voor heeft gekregen.

De enigen die toestemming moeten geven zijn de erfen Puzo en de filmmaatschappij."
Helemaal mee eens. En trouwens, Coppola moet niet zeuren want als veel jongeren dit spel gaan spelen, dan willen die natuurlijk ook de film zien. En dan verdient hij daarmee meer...$.

oT

Avatar

"mickvh" "En dan verdient hij daarmee meer...$."


Hoezo dat? Hij heeft bij het maken van Godfather 3 inderdaad de overeenkomst gesloten dat hij een percentage van de winst krijgt, maar dat is bij deel 1 en 2 niet het geval, de zaak is finito wat dat betreft. Wat wil dat dus zeggen, als Gofather 3 wordt geproduceert op dvd omdat er meer vraag naar is, dat hij dan mee kan genieten van de winst. Of dat echt veel zal zijn (vergeleken met wat hij al heeft), vraag ik me af.

Gooch

Avatar

mickvh "Helemaal mee eens. En trouwens, Coppola moet niet zeuren want als veel jongeren dit spel gaan spelen, dan willen die natuurlijk ook de film zien. En dan verdient hij daarmee meer...$."


idd totaal niet boeiende discussie dit. hoe hard hij ook schreeuwt EA gaat zn plannen toch niet overboord gooien.

Arthaum

Avatar

LordOgre "Francis wil waarschijnlijk meer geld of weer eens wat meer aandacht..."


daar gaat t hem helemaal niet om. Het gaat hem erom dat hij die films goed heeft geregiseerd, en dat er een diep verhaal enz in zit. En dan wordt er een game gemaakt waarbij zijn film alleen wordt gebruikt als een decor voor een 1rst person shooter. Ik snap wel dat ie dat niet goedkeurt.
Die game zelf lijkt me wel vet trouwens, maar ik geef coppola gelijk. (Hij heeft geen aandacht ofzo nodig, slaat helemaal nergens op..)

SunChaser

Avatar

[q]daar gaat t hem helemaal niet om. Het gaat hem erom dat hij die films goed heeft geregiseerd, en dat er een diep verhaal enz in zit.[/q]

Dat verhaal heeft FFC alleen niet zelf bedacht.

nieuwslaatste nieuws

meest populair