Dwayne Johnson start 'Ludlum'-filmuniversum

Dwayne Johnson start 'Ludlum'-filmuniversum

De eerste in de reeks: 'The Janson Directive'.

In de hoop om een nieuw filmuniversum te lanceren gaat Universal Pictures in zee met San Andreas-held Dwayne Johnson. Hij moet de hoofdrol gaan spelen in een filmreeks gebaseerd op een personage die Robert Ludlum heeft gelanceerd. De eerste film wordt The Janson Directive.

De studio en The Rock meldden de samenwerking al in 2014 en nu lijkt er dus vaart in te gaan komen. Daarbij wordt er ook gekeken hoe er een Robert Ludlum-universum - mogelijk in de lijn met de Jason Bourne-films - opgetuigd kan worden. Er wordt gewerkt aan minimaal twee opvolgers. Ludlums 'The Janson Directive' kreeg na de dood van de auteur drie vervolgen, namelijk Paul Garrisons 'The Janson Command' en 'The Janson Option' en het recent verschenen 'The Janson Equation' van Douglas Corleone.

In The Janson Directive wordt een steenrijke filantroop gekidnapt door een terrorist met de naam The Caliph. Het gevolg: de legendarische special agent Paul Janson (Johnson) wordt ingeschakeld. De reddingsoperatie loopt echter verkeerd, met als gevolg dat Janson de nieuwe target wordt van de overheid. Janson wordt op de hielen gezeten door Jessica Kincaid, een uiterst slimme, maar nog jonge agente.

The Amazing Spider-Mans James Vanderbilt is aangetrokken om een eerdere aanzet van Akiva Goldsman voor een script te fine-tunen.



NieuwsFilm

meest populair