Stephen King waarschuwt fans 'The Dark Tower'

Stephen King waarschuwt fans 'The Dark Tower'

De film zal echt niet 100% het boek volgen.

Na jaren van ontwikkeling komt The Dark Tower er komend jaar eindelijk. De verfilming van de ondertussen achtdelige boekenreeks van schrijver Stephen King gaat echter niet beginnen waar je denkt. De eerste film wordt namelijk gebaseerd op het derde boek in de reeks, waarmee de film eigenlijk in het midden begint.

Tegenover Entertainment Weekly vertelde King dat de film mogelijk ook op andere manieren gaat verschillen van de boeken. ”Het begint halverwege het verhaal, in plaats van aan het begin, wat sommige fans wellicht een beetje boos kan maken. Maar ze zullen het steunen, want dit is het verhaal.”

Het lijkt er dan ook op dat het script van Akiva Goldsman elementen van eerdere boeken ook in de film verwerkt. Voor de fans zit er sowieso een belangrijk element aan het begin: ”Ik verwacht dat de film begint waar de boeken beginnen,” vertelde King.”Je weet wel, ‘ De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de scherpschutter volgde.’ Ik denk dat veel mensen dat zullen waarderen. En ik heb er echt op gestaan, dus ik denk dat iedereen daarvoor wel aan boord is.”

In de film van regisseur Nikolaj Arcel speelt Idris Elba de rol van Roland Deschain, de scherpschutter. The Dark Tower gaat op 16 februari 2017 in première.



NieuwsFilm

meest populair