Mogelijk meerdere 'Sherlock Holmes'-vervolgen op komst

De opnames beginnen waarschijnlijk in de herfst.

Mocht je fan zijn van Guy Ritchie’s Sherlock Holmes-films, hebben we goed nieuws voor je. Sinds 2011 wordt er gewerkt aan een vervolg op A Game of Shadows, dat wereldwijd zo’n 545 miljoen dollar opbracht en nu lijkt dat er eindelijk te zijn. Tegenover Collider meldde producent Joel Silver dat de opnames misschien al eind dit jaar beginnen.

”Het lijkt erop dat het deze herfst gaat gebeuren,” aldus Silver. ”Downey heeft gezegd dat hij het wil doen. Hij moet de nieuwe Avengers-film direct na Nieuwjaar gaan maken, dus we proberen het gedaan te krijgen. Er is een script dat we goed genoeg vinden. Jude [Law] is beschikbaar en Downey ook, dus we hopen het gedaan te krijgen. Als het werkt, geweldig, als het niet werkt, dan doen we het een andere keer.”


Volgens Silver is het waarschijnlijk niet het einde van de franchise. ”Ik denk het niet. Hoeveel Bond-films zijn er gemaakt? Zo lang er een personage is, kunnen we ermee werken. Het is geen einde. We kunnen blijven gaan, zolang mensen het willen maken.” Kortom: zolang Robert Downey Jr. en Jude Law er zin in hebben, kan de franchise voorlopig door blijven gaan.

Eerder dit jaar meldde Downey Jr. nog dat de opnames van Sherlock Holmes 3 mogelijk dit jaar van start zouden gaan. Dat zou gebeuren met een scenario van Guy Pearce, dat herschreven is door James Coyne.



NieuwsFilm

meest populair