Geen rechtszaak over gecrowdfunde 'Star Trek'-film

Geen rechtszaak over gecrowdfunde 'Star Trek'-film

Regisseurs JJ Abrams en Justin Lin gingen in gesprek met de makers van de 'Star Trek'-film Axanar

Voor de productie van de Star Trek- film Axanar is via Crowdfunding meer dan een miljoen dollar ingezameld. Een probleempje: ze hebben niet de licentie van CBS en er is natuurlijk al een officiële Star Trek- franchise aan de gang.

Paramount en CBS waren dus van mening dat de makers van Axanar hun intellectuele eigendomsrechten zouden schenden. Maar na een gesprek met de makers van Axanar is besloten om de rechtszaak tegen de fanfilm stop te zetten.

"Dit was niet de juiste manier om met fans om te gaan," vertelde JJ Abrams aan Deadline. "De fans van Star Trek horen bij de wereld die we creeren [met onze films]. We gingen naar de studio en zetten hen onder druk om de rechtszaak stop te zetten. Een paar weken later werd aangekondigd dat de rechtszaak niet meer door zou gaan."

Er zijn al eerder fanfilms gemaakt, maar deze werden getolereerd omdat ze niet werden gemaakt om winst te maken. Azanar wordt echter door professionals en met professionele acteurs gemaakt, waardoor er volgens Paramount en CBS een grens was overschreden.



NieuwsFilm

meest populair