Mel Gibson beschuldigd van toe-eigenen openbaar strand

Mel Gibson beschuldigd van toe-eigenen openbaar strand

Hij zou hekken rondom zijn landgoed hebben geplaatst, om de toegang te versperren.

Ambtenaren uit Costa Rica zijn boos. Ze beweren dat acteur/regisseur Mel Gibson vuil spel speelt met zijn 202 hectare tellende landgoed Playa Barrigona in de provincie Guanacaste. De 60-jarige Mad Mel zou hekwerken hebben geïnstalleerd die ervoor zorgen dat liefhebbers van zandkastelen niet naar het grote strand kunnen gaan. Hoewel Gibson's jungle-achtige omgeving privé terrein is, geldt dat niet voor het aangrenzende strand. Alle zandkusten in Costa Rica zijn openbaar.

Niets is echter minder waar, ontdekte een nieuwsploeg van Channel 7. Zij trokken met gemeentelijke autoriteiten eropuit om het neerhalen van het hekwerk vast te leggen. De graafmachines waren ten slotte voor niks meegenomen, want er stonden geen hekwerken. Het strand was toegankelijk en sporen van verwijderde houten/metalen afscheidingen werden ook niet gevonden.

Het nieuws is een tikkeltje vreemd. Gibson bezit het landgoed al sinds 2007, en de enige toegang naar het strand gaat al sindsdien door zijn jungle heen. Waarom hij nu zou gaan klagen is ook vreemd, want hij tracht al sinds een paar jaar het gebied te verkopen. Inmiddels staat de teller op 30 miljoen dollar. Robert Davey, een vertegenwoordiger van Gibson's landgoed, vertelde The Tico Times (die het nieuws oorspronkelijk berichtte) stomverbaasd te zijn door de beschuldigingen.

Playa Barrigona beschikt over drie villa's, allen op een heuvel gestationeerd zodat de filmmaker een mooi uitzicht over de Grote Oceaan heeft. Het eilandparadijs telt bij elkaar het volgende op: tien badkamers, negen slaapkamers, twee zwembaden en uiteraard een omvangrijk strand. Zie hieronder.





NieuwsFilm

meest populair