Nog een remake in de maak voor Nicolas Winding Refn

Nog een remake in de maak voor Nicolas Winding Refn

Na 'Maniac Cop' & 'Witchfinder General' gaat hij ook 'What Have You Done to Solange?' produceren.

Hoewel niet iedereen altijd vrolijk wordt van een remake ziet het ernaar uit dat regisseur Nicolas Winding Refn het wel toejuicht. Vorig jaar kondigde de Deen aan een hervertelling van horrorfilm Maniac Cop op het oog te hebben, en pas geleden zag hij ook potentie in een Witchfinder General-remake. Daar kunnen we nu een derde titel aan toevoegen, de Italiaanse mystery/thriller What Have You Done to Solange? uit 1972.

Opnieuw is het de bedoeling dat Refn met zijn filmbedrijf Space Rocket Nation optreedt als producent en dat een ander talent de remake mag vastleggen. Deadline berichtte het nieuws als eerst en via hen vertelde Refn bepaalde genres op te willen wekken voor een nieuw publiek. De regisseurs die zich bezig gaan houden met de remakes moeten beroep doen op hun artistieke talenten, want ze krijgen elk een budget van 5 tot 10 miljoen dollar toegewezen.

What Have You Done to Solange?, van regisseur Massimo Dallamano, is losjes gebaseerd op het schrijfwerk The Clue of the New Pine van de Engelse auteur Edgar Wallace. In de Giallo-film heeft Italiaan Enrico "Henry" Rosseni (een leraar aan een meisjesschool in Londen) een affaire met één van zijn studentes. Hij wordt de hoofdverdachte in een moordzaak wanneer één van de meisjes gedood wordt. Samen met een detective tracht Henry de identiteit van de wraakzuchtige moordenaar te ontraadselen. Zie hieronder de trailer, mogelijk ongeschikt voor op het werk.



NieuwsFilm

meest populair