Angelina Jolie aan de slag op Londense universiteit

Angelina Jolie aan de slag op Londense universiteit

De actrice kan niet wachten om haar ervaringen te delen met haar studenten.

Naast actrice, filmmaker, moeder, vrouw, Oscar-winnares en VN-ambassadrice, kan Angelina Jolie nu ook professor aan haar lijst toevoegen. Studenten van de London School of Economics zullen mogelijk veel beter gaan opletten als de Hollywood-actrice haar debuut maakt als professor op de universiteit. Angelina Jolie gaat namelijk aan de slag in het Centrum voor Vrouwen, Vrede en Veiligheid van de Londense school.

De actrice is één van de vier gastprofessoren van een nieuw master-programma, gericht op het ontwikkelen van strategieën om geslachtsgelijkheid te bevorderen en de sociale, economische en politieke participatie van vrouwen te verbeteren. Ook zal Angelina zich richten op de veiligheid van vrouwen.

"Ik ben zeer bemoedigd door de oprichting van het master-programma," aldus Angelina in een verklaring. "Ik hoop dat andere academische instellingen dit voorbeeld zullen volgen. Het is van belang dat we een brede discussie kunnen voeren over de rechten van de vrouw."

De 1-jarige master zal in 2017 van start gaan. De taken van Angelina zijn onder andere het geven van gastcolleges, het deelnemen tijdens workshops en het bezoeken van publieke evenementen. Ook zal de moeder van zes zich gaan bezighouden met research voor diverse projecten.

"Ik kijk uit naar het onderwijzen en het leren van studenten. Ook kan ik niet wachten om mijn eigen ervaringen te delen." De actrice is al ruim vijftien jaar actief als ambassadrice van de Verenigde Naties en heeft dus heel wat te vertellen aan haar studenten.



NieuwsFilm

meest populair